Agfa ще представи система за печат върху кожа по време на Simac Tanning Tech

267
Agfa ще представи система за печат върху кожа по време на Simac Tanning Tech

Системата Alussa е предназначена за печат върху естествена кожа и е насочен към компании, търсещи създаването на уникални персонализирани дизайни, декорирани с цветни, фотореалистични изображения.

 

Agfa Alussa

Системата е подходяща и за производство на ограничени партиди кожени изделия. Един от основните и компоненти е индустриалният мастиленоструен принтер Alussa eTU25, който работи със специално разработен комплект iUL10 цветни UV мастила, включително бели.

Максималната производителност на устройството при печат без бяло е 80 м²/час, с бяло – 40 м²/час. Системата е оборудвана със собствен софтуер Agfa Asanti за управление на процесите. Самият принтер е изграден на базата на широкоформатна 6-цветна машина Jeti Tauro H2500 LED.

Непосредствено преди цветния печат върху материала се нанася специален праймер, разработен от немската компания TFL, известна с разработването на химикали за доставчици на продукти от естествена кожа.

 

 

Според създателите на комплекса, мастилото използвано в принтера е абсолютно безвредно, няма никакво отрицателно въздействие върху кожата, а след нанасяне на изображението, мастилото може да издържи до 100 000 огъвания.

 

печат върху кожа печат върху кожа печат на кожа

 

Alussa ще бъде показана по време на Simac Tanning Tech в Милано през септември (20.09-22.09.2022).

Simac Tanning Tech е основното международно събитие на производителите на машини за производство на обувки, кожени изделия, аксесоари и компоненти, химически продукти, системи за прототипиране, лабораторни машини и оборудване, консумативи,  и т.н.

 

Вижте още:
Фирми предлагащи печат върху кожа в България.
Брандиране на кожа.

Интернет портал за печатни технологии.