Canon подобрява производителността на плоскопечатните принтери от серията Arizona 2300

332
Canon подобрява производителността на плоскопечатните принтери от серията Arizona 2300

Canon обявиха, че към серията плоскопечатни принтери Arizona 2300 е добавена технологията FLXflow, която предлага нови функции за производителност. Надграждайки съществуващата технология, новата FLXflow предлага не само класическата функция „Задържане“, която осигурява закрепване на печатните носители върху беззоновата маса, но и новите, предлагани като опция функции „Въздушна възглавница“ и „Бързо превключване“, подобряващи работата с печатни носители. Допълнителни функции, като например допълнителни режими за качество, контроли на подреждането на изображенията и подобрена интеграция на работните процеси, заедно с интерфейс, който свързва системите за автоматизация за непрекъснато зареждане и отстраняване на петни носители, осигуряват повишена ефективност и производителност на работния процес.

Arizona 2300
Arizona 2300 FLXflow на Canon е оборудван с нови функции, за да улесни операторите при печат върху дебели печатни носители.

 

Canon Arizona 2300 FLXflow е оборудван с новите функции Float (въздушна възглавница) и Instant Switch (бързо превключване) за подобряване на работата с печатни носители.

На пазара излиза и най-новата версия 2.1 на PRISMAelevate XL, която удвоява височината на релефния печат на съвместимите плоски принтери Arizona до 4 mm, за да помогне на потребителите да създават открояващи се релефни разпечатки, подобрявайки и разширявайки асортимента от предлагани печатни продукти.

Подобрена използваемост

PRISMAelevate XL вече предлага релефен печат до 4 mm.

Ориентирана към пазара на широкоформатен печат в средни до големи обеми, серията Arizona 2300 FLXflow поддържа голямо разнообразие от печатни носители и печатни продукти. Това позволява на клиентите – вътрешнофирмени печатни центрове и доставчици на печатни услуги (PSP) – непрекъснато да се адаптират към променящите се потребителски тенденции, като например нарастващото търсене на персонализирани и произведени по поръчка печатни продукти, като същевременно гарантират, че персонализирането се запазва рентабилно, дори за мостри и единични поръчки.

Снабдена с уникална и патентована функционалност, която позволява на потребителите не само да закрепват, но и да повдигат носителите на въздушна възглавница, технологията FLXflow предлага три функции – Задържане, Въздушна възглавница и Бързо превключване – позволявайки на потребителите да манипулират по-тежки и неправилни по размер печатни носители по-бързо и по-лесно върху масата. Функцията Задържане, включена в първоначалната технология FLOW, използва патентована вакуумна технология за фиксиране на носителите върху масата. Чрез автоматично измерване и регулиране на вакуума за стабилно и прецизно фиксиране на различни видове носители върху масата функцията осигурява гъвкаво позициониране с много по-малко маскиране и фиксиране с лепенки, което позволява на операторите да изпълняват задачите по-бързо.

Новата функция Въздушна възглавница, която се предлага като опция, нагнетява въздух над масата, за да създаде въздушна възглавница, позволяваща лесно позициониране на тежки или трудни за манипулиране носители, като например стъкло или големи листове Dibond и шперплат, и намалява риска от повреда или похабяване на носителя. Тя също така осигурява по-лесно подравняване на всякакви видове печатни носители без дрейф и позволява няколко носителя да бъдат прецизно позиционирани едновременно. Функцията Бързо превключване позволява на оператора лесно да превключва от Задържане към Въздушна възглавница, като използва педалите за опростена работа с машината, което улеснява отстраняването на носителя от масата и намалява риска от неговото увреждане.

Релефен печат за неограничена креативност

Най-новата версия 2.1 на PRISMAelevate XL удвоява височината на релефния печат до 4 mm, за да помогне на потребителите да създават открояващи се релефни разпечатки, подобрявайки и разширявайки асортимента от предлагани печатни продукти. Тя осигурява достъп на потребителите до нови видове печатни продукти, като например висококачествени релефни табели, декорации на продукти, награди, материали за вътрешен декор или прототипи на опаковки, както и печатни продукти за хора с увредено зрение. Печатните продукти са издръжливи, без да са необходими допълнителни довършителни операции, като ламиниране, нанасяне на покритие или лакиране, което води до по-малко количество отпадъци и по-висока производствена ефективност.

Максимално полезно време за работа

Потребителите на Arizona 2300 FLXflow могат също да се възползват от новите усъвършенствани контроли за подреждането на изображенията, които позволяват корекции в последния момент, осигурявайки допълнителна гъвкавост при позициониране на носителите върху масата и намалявайки похабяването на скъпи материали. Производителността е допълнително подобрена от инструменти за сервизна поддръжка като PRISMAservice, които осигуряват превантивна поддръжка и улесняват дистанционната помощ от квалифицирани сервизни техници с цел увеличаване на полезното време за работа.

Възможност за надграждане на място

Потребителите на текущия модел Arizona 2300 с технология FLOW могат да надстроят своя принтер до най-новата версия с функции FLXflow, включително предлаганите като опции функции „Въздушна възглавница“ и „Бързо превключване“. Надстройките включват и нови функции като „Усъвършенствани контроли за подреждането на изображенията“. Могат също да добавят софтуера за работни процеси PRISMA XL Suite, за да разполагат с функцията за предварителен преглед, която позволява на потребителите да видят как ще изглежда крайният продукт още преди да бъде отпечатан, като същевременно им позволява да извършат всички необходими корекции. Това спестява време и позволява визуализирането на сложни, многопластови и релефни задачи, както и оценяването на разходите преди отпечатването.

Матю Фокнър, директор маркетинг и иновации за Европа, Близкия изток и Африка, Група за широкоформатен печат, Canon Европа, посочва: „Ние в Canon сме фокусирани върху непрекъснатото развитие на нашите плоски принтери, като работим в тясно сътрудничество с пазара и нашите клиенти, за да подобрим нашите продукти – от гамата принтери до софтуера, който ги поддържа. Ето защо проектирахме нашия Arizona 2300 FLXflow така, че да осигурява универсалност, високо качество, висока ефективност и производителност на работния процес, докато нашите инструменти за сервизна поддръжка, като PRISMAservice, осигуряват максимално полезно време за работа на нашите клиенти и съответно – максимална производителност. С новите функции на нашата технология FLXflow, като напр. новата опция за повдигане на носителя на въздушна възглавница, принтерът улеснява работата на операторите с носители с неправилна форма или голямо тегло, предоставяйки възможности за производство на по-широка гама от печатни продукти с висока стойност.

„В комбинация с най-новата версия на PRISMAelevate XL, позволяваща релефен печат с височина до 4 mm, възможностите стават още по-разнообразни. Клиентите непрекъснато ни изненадват с креативните продукти, които създават, и нямаме търпение да видим какво ще произведат с тези нови функции.“

Създаден с отговорност към околната среда

С намалено количество отпадъци и по-ниска консумация на енергия в сравнение със своите предшественици Arizona 2300 FLXflow е проектиран с мисъл за устойчивото развитие на планетата. Технологията FLXflow изисква по-малко маскиране и подложки за фиксиране на носителите към масата, което води до по-малко отпадъци. Серията също така консумира най-малко 15% по-малко енергия в сравнение със своите предшественици, използващи халогенна UV лампа, и е оборудвана с функции за пестене на енергия, като печат без грешки от първия път и функция за незабавно включване. Мастилата са сертифицирани по GREENGUARD Gold, което гарантира тяхната безопасност при използване в чувствителни среди, като болници, училища, магазини и други обществени места.

Arizona 2300 с технологията FLXflow е модулен принтер и позволява надграждане на място с опцията за ролен носител и технологията FLXflow. Модулната конструкция, която е в съответствие с други скорошни иновации в плоските принтери и принтерите „ролка към ролка“ на Canon, като например серията Colorado M, увеличава дълготрайността на устройството и осигурява интелигентен и по-екологичен начин за инвестиране в технологии с разрастването на бизнеса вместо инвестиране в ново устройство.

Клиентите могат да се възползват и от програмата за фабрично възстановяване на Canon, чрез която могат да върнат за обратно изкупуване своите обичани употребявани принтери Arizona, когато закупуват нов модел. Тези по-стари системи се проверяват, ремонтират и подготвят за препродажба като фабрично възстановени принтери, което допълнително удължава живота на Arizona.
Arizona 2300 FLXflow ще започне да се предлага от юни 2024 г. и ще дебютира на живо на изложението ISA в Орландо (Флорида), САЩ, от 10-12 април 2024 г. При първото си публично показване в Европа Arizona 2300 FLXflow ще работи на живо на изложението drupa 2024 на щанда на Canon в зала 8a, щанд B41-1 до B41-8. PRISMAelevate XL 2.1 ще се предлага от 10 април чрез акредитирани партньори, както и чрез организациите за директни продажби на Canon.

Източник: Канон Европа

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.