d.gen пусна нов модел текстилен принтер – Artrix PRO

3633
d.gen пусна нов модел текстилен принтер – Artrix PRO

d.gen Inc. са един от пионерите в технологиите за дигитален печат върху текстил. Наскоро те обявиха новия си модел текстилен принтер Artrix PRO, който е предназначен да отговори на нуждите на модния пазар, домашния текстил, спортните облекла и др.

Artrix PRO е оборудван с осем печатащи глави Ricoh Gen 6 и достига скорост на печат до 133 кв. м. в час (двупасово с резолюция 600×600 dpi).  Максималната ширина на медията, на която принтерът може да печата е 180 см., а максималната разделителна способност на печат е 1800 dpi.

 

 d.gen Artrix PRO

Artrix PRO работи с осем цвята (Cyan, Magenta, Yellow, Black, Scarlet Red, Blue, Light Cyan и Light Magenta) пигментни мастила на водна основа, които са OEKO-TEX и GOTS сертифицирани.

За високата производителност на машината спомагат високата честота на работа от 35 KHz на печатащите глави Gen6 на Ricoh, комбинирани с метален оптичен енкодер със стъпка един микрометър. Artrix PRO използва оптимални вълнови форми на печат за всеки цвят, за да оптимизира най-добре възможностите на печатащи глави, като това води до много ниско количество изразходвани мастила. От dgen съдействат на своите клиенти и за цветно профилиране на медиите.

Стабилната работа на машината се реализира с поставянето на дегазираща модулна система на оптимално място близо до печатащите глави и това свежда времето за престой за почистване до минимум.

Повече информация за новостите в d.gen Artrix PRO вижте тук.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.