Екологични мастила BIO COBALT FREE

148
Екологични мастила BIO COBALT FREE

Производителят на офсетови мастила „Martinez – Ayala“ от Испания пусна на пазара екологични мастила за листов офсетов печат. Те са под името BIO COBALT FREE.

При стандартните мастила за листов офсетов печат кобалтовите съединения са задължителна съставка. Тя осигуряват съхненето на мастилата върху напечатения материал. При мастилата от серията BIO COBALT FREE, тези съединения отсъстват.

Едно от препятствията, което досега ограничава по-широкото приложение на екологичните мастила за листов офсетов печат е било доста по-високата им цена. Предимство на BIO COBALT FREE е, че са на цени като на стандартните мастила за офсетов печат.

BIO COBALT FREE са мастила, които отговарят на изискванията за устойчиво (постоянно) качество и същевременно са щадящи природата и здравето на човека.

 

екологични мастила

 

Тази серия мастила е създадена за печат на високо-скоростни офсетови машини с отличен баланс мастило – овлажняващ разтвор, които са способни да осигурят превъзходна стабилност на печатния процес.

Още повече тези мастила не съхнат в мастилниците. Те могат ефективно да се използват, както при машини с добавен алкохол към овлажняващия разтвор така и при машини без добавен алкохол.

Основни параметри:
– отличен контраст на растеровата точка;
– много добър гланц;
– много висока устойчивост срещу изтриване;
– много бързо нанасяне;
– отличен трансфер.

Екологични мастила BIO COBALT FREE се предлагат в България от фирма Полистор.

Тел.: 02/ 423 18 13
Тел.: 0882/ 435 105
Тел.: 0882/ 421 174

Профил на Полистор в каталога Полиграфия Инфо

Полезно:

Вижте списък с всички фирми предлагащи мастила в България.

Статии на тема мастила в Принтгайд.

Информация за тежките метали. Разпределени са основно в три основни групи според влиянието им на околната среда и хората. Кобалтът е  във втора основна група.

Интернет портал за печатни технологии.