Canon и Savanto на drupa – иновации в дигиталния печат

360
Canon и Savanto на drupa – иновации в дигиталния печат

Тази година Canon ще участват на drupa под наслова „The Power to Move“, който оглавява дебюта и демонстрациите на технологични иновации за различни печатни приложения, качествена и навременна поддръжка и динамично сътрудничество със потребителите.

 

"The Power to Move"

 

Технологиите на Canon ще бъдат подредени по индустриални сегменти: комерсиален печат, печат за издателства (книги, вестници, списания), рекламен и промоционален печат, печат на етикети и опаковки, печат за интериорни приложения, както и печат за вътрешна и външна реклама.

Експертите на Canon ще бъдат на разположение, за да насочат производители от всякакъв тип и размер към най-добрата дигитална печатна технология, производствен процес и медия за печат – като се вземат предвид вашите съществуващи дейности, производствени обеми, профили на клиенти и стремежи за растеж.

Ще имате възможност да се консултирате и с екипа на Саванто АД на щанда на Canon, за да ви помогне с избора на правилните системи за ефективна и печеливша изработка на печатни изделия, които произвеждате.

Новите технологии от Canon, които ще видите по време на drupa 2024

LabelStream LS2000 – производствено решение за печат на етикети с мастила на водна основа

 

LabelStream LS2000
LabelStream LS2000 е първата мастиленоструйна машина за етикети на водна основа на Canon.

 

LabelStream LS2000 ще поддържа ширина на печат от 90-340 мм и е проектиран за надеждна работа при скорости до 40 м в минута. Оборудвана с четирицветен печат и бяло мастило с висока непрозрачност и фиксиране при ниска температура, машината е подходяща за широк спектър от приложения за етикети.

Функции като автоматизирана настройка за цвят, пасер и изображения са предназначени да помогнат за стандартизиране на производството. Други технологии, които ще откриете в тази машина и допринасят за ефективността на процеса – автоматично превключване на медията, информация за поръчка с определен тип медия, интуитивен потребителски интерфейс, производствен анализ и информация за обслужване на оборудването.

Първото представяне на тази технология извън Япония е по време на drupa 2024, а машината ще бъде пусната за продажба през 2025 г.

Най-новото попълнение в листовите мастиленоструйни принтери varioPRINT iX1700

varioPRINT iX1700

 

 

Цветната мастиленоструйна печатана машина varioPRINT iX1700 се присъединява към varioPRINT iX-серията в портфолиото на Canon за листови мастиленоструйни принтери, съчетавайки гъвкавостта на листовия печат с продуктивността на мастиленоструен печат.

Проектирана за надежден печат с високо и постоянно качество, новата машина предоставя комбинация от иновативни и утвърдени технологии на Canon.

Печатаща глава с висока разделителна способност – varioPRINT iX1700 е проектиран да работи с лист с размер до B3+ с едно преминаване при 2400x1200dpi и разполага с технология за непрекъснато впръскване на мастилото.

Автоматизирано почистване на печатащите глави – поддръжката на печатните глави и контролът на качеството са автоматизирани, което позволява непрекъснат печат за по-дълги тиражи.

Надежден пасер – Вграденият механизъм за коригиране на регистрацията и системата за подаване на въздух са проектирани да контролират разместването на хартията, постигайки прецизност в подравняването на изображението и надежден печат.

Иновативна мастиленоструйна технология – varioPRINT iX1700 използва ново полимерно пигментно мастило на водна основа, което съдържа силно наситен пигмент позволявайки печат с широка цветова гама.
Дебютът на машината ще бъде в Европа по време на drupa 2024 и ще бъде пусната в продажба през 2025 г.

Canon Colorado M – печат на много различни приложения с една машина

Canon Colorado M

 

Canon Colorado M е печатна машина, която позволява производство за много голям набор от печатни приложения и индустрии върху много различни типове медия.
Моделът дава възможност да се произвеждат както сложни, нестандартни и претенциозни поръчки, така и малки задания, които могат да се произвеждат с ниски разходи.

  • Печат с БЯЛО мастило
  • Multi-layer печат до 5 слоя
  • CMYK+W UV гел мастила с ниска температура
  • FLXfinish+ технология за печат на гланцов и матов ефект едновременно
  • Огромен избор от печатни медии
  • Възможност за печат на изделия за различни приложения

Машината представлява модулна система, която можете да надграждате тогава когато ви е нужно. Това означава например, че за увеличение на скоростта можете да използвате перманентен лиценз или временен лиценз само когато ви потрябва.

Допълнително можете да добавите двустранен печат, печат върху магнитна медия, втора ролка печатна медия и други допълнения по ваш избор, нужда и „вкус“.

По време на drupa ще можете да видите демонстрация на машината и нейните възможности за производство за различни приложения като външна и вътрешна реклама, опаковки, интериорен дизайн, брандиране на автомобили и много други.

Научи повече за Canon Colorado ⇗

Canon Arizona – плосък печат с висока ефективност и нови възможности

 

Canon Arizona

Canon Arizona е сред най-известните и предпочитани решения за плосък печат на пазара заради перфектното съотношение качество : ефективност, което предоставя.

Машината дава възможност за гъвкав печат на плоскости с големи размери с висока автоматизация, UV базирани мастила и възможност за добавяне на бяло мастило, лак, light Cyan и light Magenta в различни конфигурации за 4, 6 и 8 цвята.

На drupa Canon ще представят нови нива на автоматизация чрез технологията FLOW за по-лесна работа с различни печатни носители без нужда от маскиране на вакуумната маса.

Отскоро Arizona може да произвежда и материали с релефни ефекти вече с до 4 мм. височина, което отваря много нови възможности за изработка на интересни продукти за вашите клиенти.

Научи повече за Canon Arizona ⇗

За Savanto и Canon
Саванто АД е специализиран доставчик и консултант на продукти и услуги в областта на професионалния производствен дигитален печат. Фирмата е акредитиран GOLD партньор на Canon за професионален печат и услуги за широкоформатен печат.
Ако искате да запазите демонстрация на щанда на Canon или да се консултирате за някой от моделите за дигитален печат на производителя, можете да се свържете с екипа на Саванто.

За контакти:
Email: info@savanto.com
Тел.: +35924950762
Уебсайт: savanto.com

Саванто

Саванто Canon Gold Partner

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.