Canon пусна на пазара гамата imagePrograf GP

325
Canon пусна на пазара гамата imagePrograf GP

Canon пусна на пазара нова гама от 7-цветни широкоформатни принтери imagePrograf GP, които са предназначени предимно за производство на постери. Предлагат се три модела: GP-6600S с ширина 60 инча (1524 мм), GP-4600S с ширина 44 инча (1118 мм) и GP-2600S с работна ширина 24 инча.

 

Canon imagePrograf GP

 

Новата серия осигурява печат на плакати с размер до A0 върху хартия без покритие в рамките на 48 секунди и осигурява разширена цветова гама, и по-голяма устойчивост на изображението. Новият комплект пигментни мастила Lucia Pro II включва оранжево и сиво. Производителят твърди, че възпроизводимата цветова гама достига 96% от Pantone Formula Guide Solid Coated. Твърди се също, че мастилата осигуряват значително подобрена устойчивост на износване върху фотохартия, а пигментът в мастилата е много устойчив на светлина, и според производителят отпечатъците могат да се запазят до 200 години.

Принтерите от гамата imagePrograf GP имат възможност за печат от две роли, което позволява едновременно зареждане на втора ролка с различен тип и размер на медията, така че потребителят да може автоматично да превключва от печат например върху матова към гланцирана хартия, без да прекъсва работния процес. Чрез ускоряване на процеса на автоматично подаване на медията времето за зареждане на медията също е намалено с приблизително 40%.

В съответствие с целта на Canon за намаляване на екологичния отпечатък на своите продукти, компанията е намалила количеството на използвания в новата серия опаковъчен материал от експандиран полистирол. Освен това е намалената консумацията на енергия. Новите модели използват 94 W или по-малко по време на работа и 2,2 W или по-малко в режим на готовност. Благодарение на това и други покрити критерии, серията е получила „GOLD“ продуктов рейтинг в американския регистър EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) – най-високото ниво в областта на оборудване за обработка на изображения.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.