Нова серия на Canon Colorado включва модулен дизайн и опция за печат с бяло

341
Нова серия на Canon Colorado включва модулен дизайн и опция за печат с бяло

Canon представи своята нова платформа за широкоформатен печат Colorado M-серия, която е с модулна конфигурацията по отношение на скорост, функционалност и обработката на медиите.

 

Canon Colorado M-серия

 

Новата серия отново е рола към рола на ширина 1.6 м и разполага с две скоростни конфигурации (M3 и M5), опционални възможности за UVgel бяло мастило, както и множество допълнителни модулни опции, които позволят на крайните потребители да персонализират устройството си според бизнес нуждите си в течение на времето.

Например конфигурацията M3 BASE може да бъде разширена когато е необходимо до конфигурация M5W PRO, която включва увеличени функционалности като двустранен печат, две подаващи ролки, възможности за печат с бяло мастило и технологията FLXfinish+. Максималната скорост на печат може да бъде променена временно или постоянно от 111 до 159 кв. м/час, според пиковите нужди на клиента.

 

 

Устройствата от серията M могат лесно да бъдат надградени до версии „W“ за печат с бяло мастило, така че клиентите да могат да закупят опцията след първоначалната покупка на принтера. Colorado M серията включва най-новата технология за печатащи глави, внедрена в Colorado 1630, които в сравнение с Colorado 1650 имат двойни дюзи, по-висока честота на изстрелване, повишена издръжливост и намален броя на печатащите глави, от осем на четири .

Въвеждането на печат с бяло UVgel мастило ще се увеличи максимално обхвата на клиентите търсещи премиум графики и декоративни приложения, като графики за прозорци, етикети и тапети. С новата сензорна технология за откриване и лесно боравене с носители дори за приложения, които не са бели, клиентите на M-серията Colorado ще могат да разширят продуктовите предложения, като използват тежки структурирани, прозрачни, цветни, метални и магнитни материали.

 

 

M-серията превъзхожда конкуренцията си по отношение на скоростта на печат с бяло, което е с два до три пъти по-бързо, като същевременно използва 50-70% по-малко мастило. Спецификата на технологията на UVgel мастилата и гелообразната им консистенция помага да се задържат белите пигменти в готовност и заедно с функциите за автоматизирана поддръжка на принтера да гарантират, че мастилото и дюзите са готови за печат по всяко време. Това елиминира необходимостта от премахване и съхраняване на глави или разклащане на торби с мастило преди печат. Уникалната гелообразна формула на мастилото Canon UVgel  позволява бързо натрупване на плътни и непрозрачни бели изображения до пет слоя, а отпечатаната продукция запазва първоначалната си белота с течение на времето.

Клиентите могат да изберат и популярната опция FLXfinish+, позволяваща добавяне на мат, гланц или смесено мат и гланц върху един и същ отпечатък, без допълнителен лак като консуматив. Печатниците с големи обеми могат да автоматизират процеса от печата до довършителните процеси с конфигурация UVgel Print Factory или UVgel Wallpaper Factory, която безпроблемно интегрира принтера Colorado M-серия с операции за рязане, пренавиване, залепване или подреждане на листа, за да управлява големи обеми с минимално операторско време.

UVgel мастилото на Canon осигурява изключително контрастно качество на изображението и постоянен цвят, а свойствата му за мигновено изсъхване позволяват незабавно рязане, довършване и премахва необходимостта от ламиниране. Подобно на предишните конфигурации на Colorado, серията M е проектирана да поеме цялото натоварване на принтерите от рола към рола, с денонощна надеждност и печат без надзор с минимална намеса на оператора. Новите принтери M-серия Colorado работят със софтуера за управление PRISMAguide XL, който води до безпроблемно производство с постоянно високо качество и се предлага безплатно с всяко устройство с бяло мастило.

В сравнение с другите печатни технологии с латексни или екосолвентни мастила, UVgel технологията изразходва до 40% по-малко CMYK мастило, за да създаде същото качество на изображението и интензитет на цвета. Енергийно ефективната LED система за полимеризация на мастилата води до намалено потребление на енергия в сравнение с други технологии.

M-серията Colorado е проектирана с мисъл за ниска обща цена на притежание и бърза възвръщаемост на инвестицията, благодарение на най-ниските оперативни разходи в своята категория, както и способността да произвежда приложения с висока стойност, и уникални опции за модулно надграждане според нуждите на бизнеса.

Моделите Canon Colorado се предлагат в България от Саванто. За контакти:
e-mail: info@savanto.com
tел.: +35924950762
web: savanto.com
Профил на Саванто в каталога Полиграфия Инфо.

Интернет портал за печатни технологии.