Canon Colorado M сертифицирана от ORAFOL Americas с гаранция за качество

439
Canon Colorado M сертифицирана от ORAFOL Americas с гаранция за качество

Надграждайки над успеха на 3M MCS сертификацията си през 2022 година, UVgel технологията на Canon Colorado M вече е одобрена и сертифицирана и от ORAFOL с гаранция за издръжливост, потвърждавайки ефективността и качеството на UVgel мастилата.

 

Canon Colorado M ORAFOL

 

ORAFOL Americas Inc. е производител на висококачествени винилови филми, дигитални медии, филми за ламинация и отразителни продукти, използвани за външна и вътрешна реклама чрез дигитален печат, широкоформатен печат и ситопечат.

Гаранцията за издръжливост OCSTM от ORAFOL включва специално съчетани носители и ламинати, които да пасват на почти всяко графично приложение, където е необходим натиск на деликатни лепилота. В комбинация с широкоформатната печатна машина Canon Colorado M и съответните OEM мастила, OCS гаранцията ви дава сигурност, че можете постигнете високи нива на качество, производителност и надеждност на отпечатъка върху медия, поставена под различни условия.

Гаранцията на OCS важи за определени комбинации от дигитални носители ORAJET и фолиа за ламиниране ORAGUARD, като подробно описва препоръчителните области на приложение и аспектите на издръжливостта за използване с модела Canon Colorado M и UVgel 460 мастила.

Какво представляват UVgel мастилата на Colorado?

Технологията UVgel на Canon се състои от няколко специално разработени елемента, които в комбинация запазват най-доброто от преобладаващите технологии и елиминират много от техните минуси.

Ключът към технологията Canon UVgel е фактът, че мастилото по същество е гел, разработен съгласно принципите на UV изсушаването. Ето и кои са етапи на процеса на печат с UVgel на Canon:

  • UVgel мастилото се нагрява вътре в печатащите глави на Canon и се превръща от гел в течност.
  • Контролирана плоча поддържа основата на мастилата при постоянна температура от 28 ℃, независимо от факторите на околната среда.
  • При контакт с носителя втечнените капки мастило се връщат незабавно в гелообразното си състояние.
  • В състояние на гел капчиците мастило се прикрепват мигновено към медията чрез частичен LED процес на предварителна обработка.
  • Пълното LED изсушаване се извършва на по-късен етап, след като изображението е напълно оформено и гел мастилото е изцяло насложено върху носителя.

Чрез своята UV LED технология за изсушаване Colorado успява напълно ефективно и безопасно за медията да пренесе мастилото върху нея и да постигне наситени и ярки цветове. За разлика от живачните UV лампи, които достигат до 200 градуса температура, UV LED крушките изсушават UV гел мастилата на Canon Colorado без нагряване до високи градуси.

В допълнение машините Canon Colorado идват с технология FLXfinish+, която позволява да се нанася гланцов и матов ефект едновременно върху всякакъв тип медии със същите UV гел мастила, както и новият CMYK+White в серия M с пето бяло мастило за печат на до 5 слоя бяло.

Научи повече за машините Canon Colorado

 

Ексклузивен представител на моделите Canon Colorado за България е фирма Саванто АД.

За контакт със Саванто:
Имейл: info@savanto.com
Телефон: 02/ 495 07 62

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.