Нова дигитална машина на Canon в производствения клас

114
Нова дигитална машина на Canon в производствения клас

Новата компактна imagePRESS V1000 е богато оборудвана с технологични решения, създавайки широки възможности за вътрешнофирмените печатни центрове и доставчиците на печатни услуги.

 

Canon imagePRESS V1000

 

Canon Европа дефинира нов стандарт в производствения печат с представянето на пазара на своята нова цветна листова дигитална печатна машина imagePRESS V1000. Справяйки се с всекидневните предизвикателства, пред които са изправени вътрешнофирмените печатни центрове и доставчиците на печатни услуги (PSP), новата дигитална машина предлага усъвършенствани технологии и доказана производителност, които я утвърждават като следващото поколение в еволюцията на гамата imagePRESS. Благодарение на набора от нови функции и технологии imagePRESS V1000 също така осигурява неизменно високо качество на печат и максимални надеждност и полезно време на работа, за да разшири производствените възможности и гамата от предложения на доставчиците на печатни услуги.

 

Хиро Имамура, вицепрезидент на отдел „Маркетинг и иновации, дигитален печат и решения“ в Canon Европа, казва: „ImagePRESS V1000 вдига летвата по отношение на производителността и може да се справи с много широка гама печатни носители. Отговаряйки на нуждите на нашите клиенти, преосмислихме конструкцията на дигиталната преса с тонер, изобретявайки иновативни начини за справяне с ежедневните производствени проблеми и помагайки на доставчиците на печатни услуги да работят по-добре, по-бързо и да предлагат на своите клиенти разширена гама от креативни печатни продукти. Оборудвана с функции, които преодоляват често срещаните затруднения в производствения печат, imagePRESS V1000 може да се справи с разширен диапазон от задачи за печат и да се вмества в по-кратки срокове. Осигурявайки постоянно висока производителност и по-високо ниво на автоматизация за отлично качество на печат с минимална операторска намеса, позволяваме на нашите клиенти да насочат своите усилия към създаването на стойност за клиентите и развитие на бизнеса, вместо да употребяват времето си в обслужване на машината.”

 

Новата imagePRESS V1000 предоставя на доставчиците на печатни услуги по-голяма гъвкавост за изпълнение на разнообразни поръчки, предлагайки на клиентите съвместимост с много широка гама печатни носители. Щедро оборудвана с иновативни функции, предназначени да улеснят живота на операторите и да увеличат максимално творческия и търговския потенциал, това е идеалната инвестиция за натоварените доставчици на печатни услуги, които търсят здрава и надеждна дигитална печатна машина, която се справя ден след ден независимо поставената задача.

 

Постоянно висока производителност

Предлаганият като опция дек за хартия с няколко касети в комбинация с модула POD XL и тавите за байпас разширяват възможностите за подаване на хартия. С новата технология за трансфер на тонера дигиталната печатна машина осигурява равномерно разпределение на цветовете без риск от слепване при превключване между хартии с различен грамаж в движение. Новата вградена технология за фиксиране на тонера POD-SURF контролира температурата на фиксиращата лента, осигурявайки постоянна скорост на печат от 100 страници за минута върху широка гама от типове хартии и грамажи от 52 до 400 g/m2, включително синтетични и магнитни печатни носители. Благодарение на новата двустепенна корекция на подравняването на изображението дигиталната печатна машина позволява автоматичен двустранен печат на банери до 1300 мм. Принудителните спирания и забавяния остават в миналото благодарение на дистанционните предупреждения, които информират оператора, че консумативите са на изчерпване. Наред с това операторите могат да сменят хартии, тонера и да отстраняват отпадъците от тонер, докато машината работи, без компромис с производителността.

 

Canon imagePRESS V1000

 

Автоматизацията освобождава ценно време на оператора

Вграденият спектрофотометър спестява време и намалява нуждата от специфични умения, необходими за контрол на цветовете, като позволява калибриране и настройване чрез натискане на бутон без ръчни проверки на качеството. Новата технология за двустепенна корекция на подравняването на изображението гарантира идеално подравняване всеки път, дори на дълги листове. Предлаганият като опция сензорен модул автоматично разпознава разпечатки, които не съответстват на настройките за подравняване и цвят за задачата, след което коригира и поддържа тези настройки за целия тираж, спестявайки време и гарантирайки висока производителност.

Надеждно качество и минимални загуби

imagePRESS V1000 включва иновативна охладителна система, която охлажда хартията веднага след фиксирането на тонера за оптимално качество и свежда до минимум риска от загуби поради деформиране, слепване или спичане на хартията, ако отпечатаната хартия бъде оставена натрупана.

Иновативна нова технология за трансфер на изображението върху листа създава оптимален транспортен път за всеки лист в процеса на печат, като определя позициите на ролката за вторичен трансфер и поддържащия лист в зависимост от грамажа на хартията.

Малки размери

Независимо от ненадмината компактност на imagePRESS V1000 сравнение с всяка дигитална печатна машина предназначена за средни обеми, нейната иновативна конструкция осигурява производствен капацитет от 100 страници в минута, характерен за много по-голям клас печатна машина, при заета площ от под 3m² – идеална за всяко работно помещение, където мястото е ограничено.

С мисъл за бъдещето

imagePRESS V1000 отговаря на най-високите стандарти за енергийна ефективност. Дигиталната печатна машина не само е сертифицирана по ENERGY STAR, но също така притежава категория EPEAT Gold от регистъра на EPEAT – глобалната рейтингова система за екологична електроника. Благодарение на функцията за еднократен тестов печат и свързаната с това икономия на енергия, вече можете да забравите времената, в които се работеше на принципа „проба-грешка“ и се разхищаваха ресурси.

В конструкцията на imagePRESS V1000 особено внимание е обърнато на опазването на околната среда. Ако печатният носител в касетата не съответства на настройките, задачата може да бъде спряна преди отпечатването, което води до намаляване на загубите, по-нисък разход на енергия и по-ниски емисии на CO². Предлаганият като опция сензорен модул извършва корекции на подравняването лице към гръб в движение, намалявайки необходимостта от повторно отпечатване. Използвайки контролери PRISMAsync или EFI Fiery, операторите могат да проверяват всеки детайл от задачата за печат, включително качеството, и да извършват промени в реално време чрез потребителския интерфейс, преди да натиснат бутона за отпечатване, елиминирайки нежеланите грешки при отпечатване.

Създадена за производство на най-иновативните печатни материали от разширена гама типове и грамажи хартии при висока скорост на печат, imagePRESS V1000 позволява на доставчиците на печатни услуги да изпълняват разнообразни по тип и обем задачи с висока скорост без компромис с качеството или производителността.

Наличност

Новата серия imagePRESS V1000 ще се предлага в търговската мрежа от Canon и акредитирани партньори от юни 2022 г.

За подробна информация, моля, посетете www.canon.bg.

Интернет портал за печатни технологии.