UV дигитална печатна машина за етикети Canon Labelstream 4000

1050
UV дигитална печатна машина за етикети Canon Labelstream 4000

Първа печатна машина за етикети Canon Labelstream 4000 е инсталирана в италианската ICECA, която е част от Samorani Group. Дигиталната машина е и първата в Италия в хибридна конфигурация с интегрирана еднопасова линия за конвертиране.

 

Canon Labelstream 4000

 

Samorani Group е основана в началото на 90-те години като група печатници. Скоро след това е създадена ICECA, с цел производството на самозалепващи етикети. Италианската печатница е избрала Canon Labelstream 4000 заради растящия пазар и силно променящите се изисквания на клиентите за по-къси тиражи и кратки срокове за изпълнение.

Canon Labelstream 4000 е UV мастиленоструйна печатна машина, която може да отпечата 1845 кв. м/час, (при ширина на ролката 410 мм и скорост 75 м/мин). В хибридната си конфигурация в ICECA са включени две флексопечатни секции, секция за студено поставяне на ламинати и фолиа, и автоматична полуротационна щанца в допълнение към пет цветните дигитални печатни секции (CMYK + W). Интегрираните конвертиращи процеси позволяват да се съкрати времето за производство на висококачествена продукция от етикети.

 

 

Canon Labelstream 4000 използва печатни глави Xaar 2001 UV с резолюция до 720×1080 dpi и високо пигментни мастила. Това и позволява да реализира до 80 % плътност на белия цвят (на едно преминаване) и 94% покритие на Pantone гамата само с CMYK цветове. Към съществуващия диапазон на аналоговите технологии на конвертиране и облагородяване на Canon Labelstream 4000, на модулен принцип според нуждите може да се допълват флексопечатни и офсетови секции, топъл печат, ситопечат, ротационни и полуротационни щанци, разролване и др.

Източник: Canon

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.