Съвместен проект между Canon и Plockmatic за линия за листов дигитален печат, и лак

370
Съвместен проект между Canon и Plockmatic за линия за листов дигитален печат, и лак

В резултата от сътрудничеството между двете фирми е осъществена интеграция на лакиращата машина Plockmatics Digicoater Pro 400 HD LED с мастиленоструйната Canon Varioprint IX в една линия, за съвместна работа.

 

Plockmatics Digicoater Pro 400 Canon Varioprint IX

 

Производители изтъкват икономичността на лаковото покритие, което по техни данни е само от 2 до 4 гр./м2, сравнено с конвенционалните технологии които използват от 15 до 30 гр./м2 за лакиране. Тъй като и двете системи се движат с еднаква скорост, материалът може да бъде отпечатан и след това да бъде приложено покритие, без да се намалява производителността или скоростта на серията VarioPrint IX на Canon. Тъй като завършената покритие е със стайна температура, отпечатаните листа са готови за по-нататъшна обработка без набръчкване или свиване.

Двете системи са свързани чрез отворен SFD интерфейс. Двупосочната комуникация между серията Varioprint IX и Plockmatic Digicoater Pro 400 HD води до високоефективен, завършен работен процес. Нивото на съвместимост и автоматизация е такова, че дори неправилно отпечатаните листове се откриват и автоматично се препечатват от Canon Varioprint IX.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.