Codimag и Edale – двама производители на ролни печатни и довършителни машини положиха основите на Web Tech Alliance

98
Codimag и Edale – двама производители на ролни печатни и довършителни машини положиха основите на Web Tech Alliance

Френският производител на ролни офсетови машини за печат на етикети CODIMAG и британския производител на флексопечатни и довършителни машини EDALE Ltd обявиха формирането на Web Tech Alliance.

„Създаването на Web Tech Alliance е следващата стъпка към съвместното ни сътрудничество с EDALE“

Benoit DEMOL, изпълнителен директор на Codimag, споделя:Benoit DEMOL
„Обсъждаме това сътрудничество от първата ни среща на drupa 2016. През последните две години работим заедно по различни проекти.
Една от основните функции на Алианса е представяне на know-how по отношение на техника и технология. Работата с регионалните представителства също допълва синергията на нашите решения. Именно това са ключовите основи на новата организация – идеология, която вече се прилага и в другите браншове.“

 

James BOUGHTONJames BOUGHTON, управител на Edale, коментира: „Нашето сътрудничество с CODIMAG датира доста отдавна. За нас е истинско удоволствие и чест заедно да положим основите на Web Tech Alliance. Комбинацията от нашите технологии и експертност ни дава силно пазарно предимство, тъй като CODIMAG и EDALE работим с доверени представители и партньори по целия свят. Това стабилизира присъствието на двете марки и ни прави още по-близки с нашите клиенти в световен мащаб.
Очакваме с нетърпение бъдещото развитие на алианса, за да споделим технологичен опит и да разработим иновативни решения в сферата на опаковките.“

 

Сътрудничество чрез предлагане на по-широка гама от решения

CODIMAG

CODIMAG е френски производител на ролни офсетови печатни машини за етикети на базата на уникалната технология Aniflo, която гарантира качеството на офсетовия печат, производителността на флексопечата и гъвкавостта на дигиталния печат. CODIMAG предлага машини с ширина на материала за печат от 340 до 420 mm с възможност за опционално инлайн оборудване за:

  • топъл печат
  • плосък топъл печат и секция за преге (релеф)
  • флексо лакираща секция
  • ламиниране
  • полу-ротационнен сито-печат
  • полу-ротационна щанца


Web Tech AllianceEDALE е британски производител на висококачествени машини за флексопечат и довършителни операции, проектирани за специфичните нужни на Клиента. Портфолиото на производителя включва машини за печат и довършителни операции на картон и етикети. Машините от серията FL са налични за ширина на материала от 350 до 850 mm. В продължение на повече от 75 години EDALE предлагат изключително специализирани решения за нуждите на своите клиенти без аналог в бранша.

Web Tech Alliance позволява на печатниците от цял свят да видят различни технологии на едно място. Комбинацията от различен опит и know-how на едно място позволява на крайния клиент да открие подходящата за него технология.

Представителства в цял свят с много общи дилъри
Както CODIMAG, така и EDALE могат да се похвалят с голям брой машини, инсталирани в целия свят. Благодарение на своята мрежа от регионални представители и партньори, те могат да предложат на своите настоящи и бъдещи клиенти помощ, както в избора на оборудване, така и в техническо отношение. През последните години двете компании значително увеличиха общата си мрежа от представителства в различни региони, в т.ч. Австралия, Балканския полуостров, Полша, Виетнам, Индонезия. Една от целите на алианса е разширяване на пазарите за членовете на сдружението и развитие на сътрудничество на международно ниво.

Иновативен организационен модел с цел гъвкавост за всяка компания
Web Tech Alliance е базиран на взаимното доверие между членовете без допълнителни усложнения от междуфирмени обединения с цел всяка компания да запази своята вътрешна структура. Управлението на алианса е чрез назначаване на президент. Benoit DEMOL, изпълнителен директор на Codimag, е избран за президент за първата година.

Мотото на Codimag е „Да напечатаме бъдещето заедно!“. Това отлично пасва на концепцията на Web Tech Alliance, особено в комбинация със слогана на EDALE „Ние сме иноватори, ние сме партньори, ние сме създатели!“
„И двата екипа сме щастливи да участваме в инициативата Web Tech Alliance. Убедени сме, че настоящите и бъдещите ни партньори ще усетят същия ентусиазъм. Пандемията от Covid-19 не ни позволи да се срещнем лице в лице, но ние със сигурност вече работим заедно!“, завършиха Benoit Demol и James Boughton.

За Web Tech Alliance
Web Tech Alliance представлява сдружение за съвместно сътрудничество между производители на печатни и довършителни машини. Основан от Codimag и Edale, алиансът се стреми да представя продуктите и технологиите на производителите в световен мащаб.

Повече информация може да откриете на: web-tech-alliance.com

Oфициален представител на CODIMAG и партньор на EDALE за България: Доминов-Консуматив ЕООДЛого Доминов Консуматив

Интернет портал за печатни технологии.