Термални CTP експонатори по Европейска програма от ГЕД!

327
Термални CTP експонатори по Европейска програма от ГЕД!

Термалната технология на експонация е изборът на голяма част от печатниците по света заради своята надеждност, точност и стабилност. Тя ви дава предвидими и повтаряеми резултати и ви дава възможност да се насочите към поръчки с високи изисквания за качество и добавена стойност. Стабилната експонация, без нужда от чести калибрации и поддръжки ви спестява време и разходи и ви позволява да съсредоточите усилия в това, което правите най-добре.

 

CTP експонатори

 

ГЕД ООД предлага богат избор от термални експонатори с различен размер, скорост и автоматизация за експонация на:

 • офсетови пластини със стабилна квадратна точка;
 • флексо клишета с плоска и стабилна точка дори в най-малките проценти;
 • термални филми с много висок контраст за добро качество на експонация.

Виж машините за експонация в сайта на ГЕД за продукти по Европейска програма 2022 >

Технологиите са базирани на множество патенти и дългогодишни разработки, които правят експонаторите едни от най-предпочитаните в България и в света. Нашите решения са подходящи за всички печатници, без значение от техния размер, локация или печатна дейност.

В този материал ще видите:

 • Miraclon Flexcel NX – флексо технология за експонация, гарантираща ниски разходи, високо качество и повторяемост поръчка след поръчка
 • Kodak Achieve – достъпният офсетов експонатор от висок клас за българския пазар
 • Kodak Trendsetter – лидерът в подготовката на качествени печатни форми за офсет

Можете да избирате между различни скорости, възможности за автоматизация на подаването и извеждането, комбинации с пънч системи и различни конфигурации на софтуер за управление на поръчките и машините. Според вашите нужди, нашите гъвкави решения са подходящи за вашето производство и ще ви гарантират спокойствие, надеждна работа и бърза възвращаемост на инвестицията.

Kodak и Miraclon са сред лидерите на пазара в разработката на термални експонатори и едни от най-утвърдените иноватори на пазара, като представят на своите клиенти високо ниво на икономичност и автоматизация.

Miraclon Flexcel NX – флексо система за експонация, гарантираща ниски разходи, високо качество и повторяемост поръчка след поръчка

Ползите, които дава системата за подготовка на фотополимерни флексо клишета Flexcel NX са толкова много, че в екипа се шегуваме колко много сме изписали и споделили с вас по темата и едва ли сме успели да покрием всички възможности на това многокомпонентно решение.

NX е едно от най-търсените решения, дори стандарт за много брандове, които търсят партньори подготвящи фотополимерни форми по тази технология. Причината е в големите печалби на съотношението качество-цена-екологичност, което може да постигне тя както за крайния клиент, така и за печатницата.

Системата ви дава изключително лесен начин, по който можете да произвеждате сами своите клишета, и методи за пълна промяна на флексопечата, превръщайки го в наистина лесна и конкурентна технология.

Благодарение на Kodak Flexcel NX от Miraclon, можете да eкспонирате и завършвате сами своите клишета за флексо печат с много малко труд и без нужда от специална и сложна организация.

Flexcel NX е уникална в това, че носи значителни ползи на всички етапи от процеса, не само в самата експонация на клишетата.

Системата ви позволява да намалите значително разходите си за фотополимерни форми, за мастило и материали.

 • Печат на идеални плътни цветове точно както при дълбокия печат – Имате възможност за избор от шест различни текстури на клишето с различен пренос според медията – постигате по-плътни цветове с по-малко мастило
 • Експонация на фотополимерни форми с печатни точки с плосък връх – Печатните точки са стабилни, имат много контролирано нарастване и техният размер е 1:1 така, както е заложен във файла.
 • Печат на идеални елементи, баркодове и други елементи – можете да формирате специфична структура само по края на печатните елементи, която е изключително фина; задържа мастилото, за да не се разлива; пропуска въздуха, за да не се образуват въздушни джобове
 • Печат с много малък натиск и висока скорост – машините за флексо печат са скъпи и съответно и тяхното печатно време. Колкото по-бързо настроите машината, колкото по-близо тя може да печата до максималната си механична скорост и с колкото по-малък натиск – толкова по-добре.

Всичко това са реални спестявания във вашата сметка.

Kodak Achieve – достъпният офсетов експонатор от висок клас за българския пазар

Термалните експонатори Kodak Achieve ви предоставят стабилността и надеждността с които са известни CTP експонаторите на Kodak, заедно с уникално качество на експонацията. Всичко това е опаковано в достъпно предложение, което може да се надгражда с опции за автоматизация.

Achieve е уникален в това, че предлага много лесна за поддръжка лазерна глава, която в същото време е значително подобрена спрямо алтернативни технологии, които се използват широко от други марки експонатори. Получавате от една страна висококачествена експонация без компромиси, а от друга лесна поддръжка и самостоятелност.

Achieve е идеалното решение за всички печатници които:

 • Нямат собствен експонатор, но искат да станат самостоятелни
 • Имат собствен експонатор, който е конвенционален или виолетов и искат да се възползват от предимствата на термалната технология, включително и безпроцесните пластини
 • Имат термален експонатор с нисък клас лазер и искат да увеличат качеството и стабилността си на експонация

Независимо какво сте чували за която и да е марка, Kodak Achieve със сигурност е една от машините, които трябва да имате като предложение, ако мислите за закупуване на нов експонатор.

Kodak Trendsetter – лидерът в подготовката на качествени печатни форми за офсет

Kodak Trendsetter е един от най-търсените експонатори в света и е широко разпространен сред средните и големи печатници в България, които се доверяват на неговите качества и надеждност във времето.

Trendsetter е известен със своята патентована лазерна глава Kodak SquareSpot, която е с изключително висока оптична резолюция от 9600dpi и създава практически идеален квадратен пиксел на експонация. Машината може да експонира с линеатура до 450 lpi или стохастичен растер с размер 10 микрона.

Kodak Trendsetter е идеалното решение за средни и големи печатници, които:

 • Търсят поръчки с по-висока добавена стойност и имат нужда от качествена експонация и стабилен печат;
 • Имат термален експонатор от по-нисък клас и искат да постигнат спестяване както по време на експонацията, така и по време на печат от по-бързите подготовки и оптималния баланс по време на печат.

Термалният CTP експонатор за офсетови пластини Kodak Trendsetter се предлага и в няколко VLF опции, които са много популярни сред печатниците на опаковки и метал, които работят с пластини в голям размер. Машината предлага същото ниво на технология, като тази при стандартния офсет и дава много голямо конкурентно предимство на печатниците на метал и опаковки, които могат не само да се възползват от много добра експонация и качествен печат, а и от много функционалните възможности за управление на цветовете и намастиляването на софтуера за работен поток Kodak Prinergy – нещо, което по принцип е много сложно в такива приложения.

Инсталация, поддръжка и сервиз на термални CTP експонатори

Малки, средни и големи печатници в България са доверили своите натоварени производства на нашите решения и нашите специалисти, които са обучени при производителя по всички международни стандарти и изисквания. Нашият екип има богат опит в инсталацията и интеграцията на CTP системи за експонация на пластини в различни по размер печатници и студиа. Ние предоставяме гаранционна и следгаранционна поддръжка на всички машини, които можете да намерите в нашето портфолио.

Изпрати запитване за машина за експонация на печатни форми по Европейска програма от ГЕД >

За контакт с ГЕД
Уебсайт: euprogram.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.