D-SHIRT 2022 – изложба за дигитално изкуство върху тениски

3738
D-SHIRT 2022 – изложба за дигитално изкуство върху тениски

лого D-SHIRTFACTOR.BG кани фотографи, дигитални артисти, художници, графични и модни дизайнери да се включат в изложбата за дигитално изкуство върху тениски D-SHIRT 2022.

Целта на изложбата е да насочи вниманието на творците към текстила, като медия за техните идеи – ежедневна и непосредствена, влизаща в личното пространство на зрителя. Съвременните технологии за дигитален печат върху текстил правят възможно пълноценното предаване на творческия замисъл от автора към зрителя, а тениската, като един непретенциозен, но популярен и обичан тип облекло, позволява изкуството да излезе извън галериите и да бъде видяно и преживяно от много повече хора.

 

D-SHIRT

 

Забележителен процес е трансформацията на един масов продукт, с чисто практическо приложение, в произведение на изкуството, носител на послание и артистична идея, посредством модерните технологии. Освобождаващо и вдъхновяващо е усещането за самия автор, както и за зрителя, влизайки във физически контакт с изкуството, извадено от стерилната среда на екраните и виртуалното  пространство и материализирано в красива и практична дреха.

 

D-SHIRT

 

Крайният срок за регистрация и качване на файлове е петък, 30-ти септември. Може да се изпращат до три файла, а от тях, ако технически са годни и подходящи за печат върху текстил, ще бъде селектиран и отпечатан 1 файл. Ако всички файлове на даден автор са технически непригодни за печат върху текстил, възможно е да не попаднат в селекцията – това не е въпрос на подценяване на художествените качества на творбите, а съобразяване с особеностите на печата върху текстил и желанието да се създаде добра и вдъхновяваща изложба. Надяваме се авторите да проявят разбиране.

Изложбата ще бъде открита на 5-ти октомври, 2022 г., от 18:55 часа, в шоурума-галерия на FACTOR.BG, в София, на ул. Раковски 72.

На откриването ще бъдат обявени и наградени три произведения, като наградите са еднакви – 500 лв. за всяка отличена творба.

Ще се радваме да присъствате на откриването, заедно с близки и приятели, за да видите кои 3 произведения сме избрали за наши фаворити и да поздравите наградените автори.

Изложбата ще остане експонирана до 20. 10. 2022 г., след което всеки автор може да получи своето материализирано произведение на изкуството и да го запази или подари на близък човек!

Тениските ще бъдат налични за получаване от 1-ви ноември, за да имаме няколко дни резерв за удължаване на изложбата, ако има посещаемост.
Ако не можете да си вземете тениската от шоурума на FACTOR.BG в София или от офиса им в Асеновград, тя може да бъде изпратена по куриер, за ваша сметка – моля, отбележете предпочитанията си в регистрационната форма.

 

D-SHIRT

 

За пръв път D-SHIRT се провежда през 2014 г.,

Първото събитие D-SHIRT (Digital T-shirt event) се провежда през 2014, във фоайето на Inter Expo Center – София, с медийното партньорство на PrintGuide.info.
Събитието представлява конкурс за графични дизайнери, които имат интерес към дигиталния печат върху текстил.

Всички селектирани дизайни, отпечатани върху тениски, се представят на модно ревю, облечени от български топмодели, включително бъдещата Мис България – Марина Войкова.

 

D-SHIRT

 

Връчени са награди на победителите в конкурса и на посетителите са представени технологиите, с помощта на които е възможно да се материализират дизайнерските идеи.

Репортаж от D-SHIRT 2014:
DIGITAL T-SHIRT EVENT с успешно ревю и щастливи победители

Printguide галерия

 

D-SHIRT

 

През следващите години събитието е провеждано веднъж по време на Фотоваканция и два пъти по време на COPI’S.
За съжаление, краткото времетраене на тези форуми не позволяваше повечето желаещи – автори и почитатели, да видят на живо изложбите, а това винаги е оставяло у нас, като организатори, чувството за недовършеност.

От тази година FACTOR.BG ще представя изложбата в своя шоурум в София, на ул. Раковски 72 и изложбата ще бъде отворена за разглеждане за период от поне 2 седмици, от 10:00 до 19:00, всеки работен ден, като при интерес е възможно да бъде отворено и в съботните дни.

Така всеки автор или посетител ще може да разгледа изложбата в удобен ден и час, в спокойна и приятна атмосфера, както и да получи информация и персонална демонстрация за възможностите на DTG и DTF технологиите за печат на принтерите EPSON SureColor F2100 и F3000.

Ако желаете да участвате като автор в изложбата,

можете да се регистрирате и да качите файлове тук.

 

Ако желаете да присъствате на откриването и да разгледате изложбата с чаша вино в ръка – заповядайте на 5-ти октомври, 2022 г., от 18:55 часа, в шоурума-галерия на FACTOR.BG, в София, на ул. Раковски 72.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.