DTE – метод за директен печат върху бродерия

371
DTE – метод за директен печат върху бродерия

Технологията за DTE печат е нова в областта на декорацията на текстил и Brother наскоро я представиха по време на изложенията FESPA Global Print Expo, и Texprocess.

Съкращението означава Direct-to-Embroidery (директен печат върху бродерия) и ноу-хауто работи съвместно със съществуващия DTG печат. Същността на DTE е в точното нанасяне на изображение върху предварително бродиран контур, създаден с бели конци.

 

DTE печат

Комбинацията от цифрова бродерия и цифров печат върху текстил със сигурност е иновация, която допълва функционалността на принтерите от серията GTXpro на Brother. Как работи DTE печата? Благодарение на вградената система от камери с висока разделителна способност и специален софтуер позицията на бродираната основа върху текстила се открива, и предава на принтера, след което моделът на фоновата нишка получава предвидения цветен дизайн с печат на 1200 dpi. Прецизното позициониране позволява печатът да бъде разположен точно върху бродерията. От Brother твърдят, че с тяхната нова технология практически е невъзможно да се получи разминаване на бродерията и печата.

 

 

Съществуващи дигитални машини от модела на Brother GTXpro може да се свържат с предвидените за технологията камери и софтуер, и да се превърнат в DTE принтери. DTE печатът позволява визуалният потенциал на самата бродерия да бъде подобрен чрез появата на ярки цветове, градиенти, прозрачност, които не могат да бъдат постигнати с традиционните цветни конци.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.