EFI представи новите принтери Vutek h+

266
EFI представи новите принтери Vutek h+

EFI съобщи за новите хибридни LED принтери EFI Vutek h3+ и h5+, работещи директно върху плоскости или от рола. Преработените версии на хибридните машини са предназначени за печат на големи обеми и предлагат подобрени възможности за печат и работа с медии.

 

Vutek h+

 

Едно от най-забележителните подобрения при серията Vutek h+ е модернизираната вакуумна маса, която позволява по-добър контрол при работа с по-дебели медии и материали с тънки светли ръбове. Подобрението е благодарение на двойно по-голямата сила на вакуума на печатната маса.

Серията Vutek h+ предлага нови опционални инструменти за цветови конфигурации: CMYKcmyk + W + Clear, CMYK x 2 + 2W и CMYK x 2 + Clear.

EFI също така въвежда две нови мастила за моделите принтерите Vutek h3+ и h5+. Това са гъвкавото мастило EFI UltraClear Coat, което беше много успешно за LED принтерите на EFI в свръхширокия формат рола към рола и прозрачното мастило EFI Vutek Endura Clear, което има по-твърда повърхност, за по-добри защитни качества. И двете мастила UltraClear Coat и Endura Clear могат да се използват за декоративни приложения, както и за крайно защитно покритие. Те се отпечатват инлайн, едновременно с изображението, с гланцово или матово покритие. В допълнение към прозрачните мастила може да се използва допълнителен иновативен режим на печат Gloss+, което е въведено като нова софтуерна опция, която регулира процеса на втвърдяване – за добавяне на ефект на цялостен или селективен гланц към отпечатъците.

Съвместими с принтерите от серията Vutek h+ са и дигиталните мастила с LED сушене от следващо поколение, които EFI е формулирала за интериорни и екстериорни приложения с една, и две повърхности, както и за приложения без и с осветяване, при които се изисква термоформоване. Твърди се, че мастилата EFI Transform-TF се отличават с изключителни характеристики на разтегливост, като същевременно поддържат отлична адхезия и непрозрачност, и осигуряват идеални характеристики за термично огъване, и фрезоване на акрилни листове без начупване или загуба на адхезия.

Разработките по принтерите от серията Vutek h+ продължава и скоро се очаква подобрен двустранен печат за block-out приложения с добавена стойност.

Собствениците на вече закупени принтери Vutek h3 и h5 могат да изберат да надградят настоящото си устройство с повечето от новите подобрения на принтерите от серията Vutek h+.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.