EFI представи новата серия VUTEk Q

297
EFI представи новата серия VUTEk Q

EFI представи своята нова серия машини за широкоформатен UV печат VUTEk Q. Това се случи по време на виртуалната конференция EFI Engage. Към момента на пазара се предлагат два модела – Q3r и Q5r, съответно с ширина на медиите до 3,5/5,2 метра и максимална скорост на печат от 558/672 м2/час. Стандартната CMYK конфигурация може да бъде допълнена с Lc, Lm, Lk, бяло и прозрачно мастило. Максималната разделителна способност е 1200 dpi, а обемът на капката – 7pl, което според производителя позволява отпечатването на четлив текст с големина 3 pt. Последното е възможно благодарение на иновативната технология UltraDrop. Чрез нея се постигат още изключителна плавност в полутоновете и преливките.

 

VUTEk Q

UV LED технологията за изпичане генерира по-малки количества топлина, което позволява печат върху тънки, разтегливи и термочувствителни материали. Моделите могат да се свържат с облачната услуга EFI IQ за лесно наблюдение и анализ на производствената дейност и са надградени с инструмента EFI Power Tool. Чрез него се осигурява контрол на качеството по време на печат. В моделите са вградени инструменти за надлъжно и напречно рязане на материала, автоматичен печат с подсветка, автокалибриране, автоматично навиване и залепване на готовите отпечатани ролки и други. Ускорената обработка на файловете се гарантира от Fiery proServer Premium, Fiery FAST RIP и други полезни опции.

Факт е и първата инсталация на VUTEk Q5r от октомври 2020-та година. Тя е в израелската компания Yahav Digital Print. По време на виртуалното събитие техен представител разказа, че моделът е надминал всичките им очаквания по отношение на надеждност, скорост на производство, качество на печат, разход на мастило и лекота на работа.

Източник: EFI

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.