Крафт-селекция фотохартия Katana, със 7 различни релефа

1042
Крафт-селекция фотохартия Katana, със 7 различни релефа

FACTOR.BG пуска на пазара специален „крафтърски“ микс-пакет от най-популярните тестурирани фотохартии Katana.

Създадени с мислъл за фотографите, фотохартиите Katana спечелиха огромна популярност в България. Безкомпромисното качество и достъпната цена, дори на премиум-клас фотохартията, закономерно наложиха марката сред професионалистите-фотографи.

В последната година, обаче, все повече артисти-крафтъри, занимаващи се с изработване на уникални подаръци и сувенири от хартия, започнаха да си купуват фотопритнери Epson L-серия и да експериментират с различни интересни картони, продлагани в България.

Изборът на тези конкретни инк-джет притнери не е случаен – едно от най-големите предимаства на мастиленоструйния печат, касаещо крафтърите, е способността на мастилото да покрива еднакво добре и връхчетата и вдлъбнатинките на силно-текстурирани хартии и картони, докато за лазерните принтери, дори и от висок производствен клас, това е сериозен проблем. И макар много производители на картони да предлагат интересни текстури и финиши, оказва се, че ако използваме лазерен принтер, особено при печат на плътни фонове, винаги имаме „дупчици“ в печата, там където са ниските точки на релефа.

Мастиленоструйните принтери, от своя страна, изстрелват от разстояние микроскопични капчици мастило, които, попадайки върху хартията, създават изображението, без да има нужда печатащата глава да допира поеъхността или да „натиска“ мастилото във вдлъбнатините на релефа.

Шестцветната L-серия принтери на Epson – L805, L810, L850 и L1800, освен стандартните за технологията предимства, осигуряват и истинско фотографско качество на печат, на изключително ниска цена, с оригиналните мастила на Epson, благодарение на Eco Tank технологията.

 

EcoTank L1800 - Epson

 

Тук, обаче, съществува друг проблем – ако се печата на картон, който няма специално инк-джет покритие, абсорбиращо влагата от мастилото, трудно се получава фотореалистичен печат.


Обикновено динамиката е по-лоша, както и детайлността, защото мастилото е много „течно“ и разлива или пропива в хартията. Разбира се, ако става дума за лек печат, с бледи и нежни цветове, това няма да е проблем. Но ако търсим ярки и наситени цветове, фини детайли, четливи малки буквички и динамика, обикновените хартии, предназначени за офсетов печат, няма да ни свършат работа.

За щастие, тези, които си купуват мастиленоструйни фото-притнери Epson L-серия, обикновено го правят от FACTOR.BG, а портфолиото от фотохартии за инк-джет печат на FACTOR.BG е без конкуренция.

Фотографите отлично познават арт и фотохартиите с марките Epson, Hahnemuehle, Ilford, Katana.

 

Katana Photo Matt Prisma 230

 

И, докато в ежедневната си работа фотографите предпочитат класическите RC микропорести фотохартии Katana Premium, заради тяхното автентично фотографско усещане, устрйчивост на цветовете, водоустойчивост, стабилност на формата и изключително висока резолюция на печат, за крафтърите тези са твърде „пластмасови“. Освен това, поради двъстранната си ламинация, Premium фотохартиите Katana могат да се лепят само с двойна лепенка, но не и собикновени лепила за хартия.

Най-популярната хартия сред крафтърите, безспорно, е Katana Photo Matt 180. 

 

Katana Photo Matt 180

 

Но текстурираната серия е нещо, което няма аналог на пазара. Шестте различни текстури – LINEN, FINE LINEN, CRINKLE, GRIFFE, HAMMER и PRISMA, са толкова специфични и същевременно неограничаващи въображението. 

Естествено, качеството на печат е идентично при всички текстури – тоест перфектно!

Проблемът е, че стандартната опаковка от 100 листа А4, например, е твърде много за крафтърите, защото те предпочитат разнообразието. А и да се инвестира в 6 вида текстури, в стандартна разфасовка, не винаги е изгодно финансово. 

Разбира се, едно възможно решение е да се предложи опаковка с по-малък брой листа, но това неминуемо ще доведе до оскъпяване на единичния лист, заради разходите за труд.

 

Katana Photo Matt Linen 230

 

Затова FACTOR.BG пуска на пазара специален „крафтърски микс-пакет“, който съдържа общо 105 листа, формат А4, от следните фотохартии:

– KATANA PHOTO MATT 180 – 15 листа
– KATANA LINEN 230 – 15 листа
– KATANA FINE LINEN 230 – 15 листа
– KATANA CRINKLE 230 – 15 листа
– KATANA GRIFFE 230 – 15 листа
– KATANA HAMMER 230 – 15 листа
– KATANA PRISMA 230 – 15 листа

Цената на пакета лист е същата, като в стандартната опаковка, така крафтърите могат да експериментират и да предложат на клиентите си многообразие от материали, без да се натоварват финансово и да трупат наличности от материали, които не се знае кога ще бъдат употребени. 

Поръчка за крафтърския пакет можете да направите директно тук. 

За повече информация и за поръчки:
FACTOR.BG
factor.bg

Интернет портал за печатни технологии.