Новият сублимационен принтер Epson SC-F6400 e в четири варианта, с уникални предимства за нишовите пазари

537
Новият сублимационен принтер Epson SC-F6400 e в четири варианта, с уникални предимства за нишовите пазари

Японската компания Epson разширява портфолиото си в професионалния сублимационен сегмент до 44″ (1118 мм) ширина с новия принтер Epson SC-F6400, в четири конфигурации, специално за спортни облекла, за фотография и сувенири, за бутикова мода и за стартиращ бизнес.

 Epson SC-F6400Нуждите на всяка пазарна ниша са различни и универсално решение е трудно да се намери, затова Epson отговаря на тези нужди със специфични решения.

Сублимационният печат върху спортни облекла и аксесоари често се нуждае от ярки, флуоресцентни цветове, а предлаганите досега на пазара принтери, осигуряващи печат със CMYK + флуоресцентни мастила, са големи и скъпи машини.

 

спортни облекла

 

Новият Epson SC-F6400H FLUO е конфигуриран с допълнителни флуоресцентни (FP)Розово и (FY)Жълто.

Модните бутици и мебелните производители държат на широкия спектър цветове, достъпни за печат, за да отговорят на изискванията на модните и интериорни дизайнери.

Вариантът на Epson SC-F6400H, с допълнителни (OR)Оранжево и (VI)Виолетово е фокусиран именно в този сегмент и решава проблема чистите и наситени тонове в тези области на спектъра, а като допълнителен бонус, намалява разхода на мастило и себестойността на печат – оранжевото се отпечатва само с OR мастило, вместо със 100% жълто и 50-60% магента, а виолетовото се отпечатва само с VI, вместо със 100% магента и 50-80% циан.

 

цветове

 

Професионалистите във фотографския и сувенирен/подаръчен сегмент държат на плавното и фино отпечатване на цветовите полутонове, особено на човешката кожа. При печат върху фотографски панели ChromaLuxe и Unisub, керамични плочки, чаши и всякакви твърди повърхности, за разлика от текстила, всяка по-едра капка мастило се забелязва, всеки пропуск в плавната градация си личи.

За тези случаи е предвиден вариантът на Epson SC-F6400 с допълнителни Light Cyan и Light Magenta.

За стартиращите бизнеси, както и за работещите текстилната сублимация, които търсят скорост и нямат изисквания за флуоресцентни или специални цветове е базовият 4-цветен вариант Epson SC-F6400. Той е и най-евтиният принтер.

 

текстил сублимаци

 

Важни характеристики:

  • Ширина на печат: 44″ / 1118 мм
  • PrecisionCore™ Micro TFP printhead
  • 20% по-висока скорост на печат, спрямо SC-F6300.
  • Мастило в пликове по 1,6 литра, за безпроблемна работа и автоматично следене на нивото
  • Автоматична проверка на състоянието на дюзите
  • Автоматична навивачка (Take-Up) включена в комплекта (само при F6400 е опция с доплащане)
  • Улеснен достъп до печатащата глава, за почистване и обслужване

За повече информация:
FACTOR.BG
0896 738700, вътрешен 2

Видео на канала на FACTOR.BG:

 

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.