Esko продават Kongsberg

98
Esko продават Kongsberg

Esko продават KongsbergEsko обявиха, че планират продажба на Kongsberg на частния инвестиционен фонд OpenGate Capital. Продажбата включва изследователския комплекс в Конгсберг, Норвегия и производствените помещения, и мощности в Бърно, Чехия.

OpenGate Captial е частна инвестиционна компания със седалище в Лос Анджелис, щата Калифорния, с Европейски офис в Париж, която има инвестиции на пет континента. Сред компаниите собственост на OpenGate Captial са Fusion Paperboard, Duraco, Kotkamills и NorPaper.

Компанията Kongsberg е основана в Норвегия през 1965 г., а Esko (тогава Barco) придобива Kongsberg през 1998 г.

За клиентите на Kongsberg systems няма да има промени в начина на обслужването и продажбите, тъй като повечето служители, които в момента ги обслужват, ще продължат да работят в рамките на новия самостоятелен бизнес. Връзките с дистрибуторите също ще бъдат прехвърлени към новата компания Kongsberg PCS.

Инвестиционният фонд OpenGate Capital вижда възможности за развитие на бизнеса на Kongsberg извън опаковъчните приложения, както и разширяване на продуктовото портфолио и гамата инструменти и консумативи. Очаква се сделката да бъде финализирана през първата четвъртина на 2021 г.

Източник: Esko

Интернет портал за печатни технологии.