FACTOR.BG инсталира Epson SC-F3000 в ателието на Bello Cyclist в Шумен

948
FACTOR.BG инсталира Epson SC-F3000 в ателието на Bello Cyclist в Шумен

Това е третия DTG принтер Epson, след два броя F2100, който производителят на артикули за велосипедисти въвежда в експлоатация, в сътрудничество с FACTOR.BG.

След години работа с DTG технологията на Epson, мениджмънта на Bello Cyclist взе решение да се възползва от безспорните предимства, които Epson SC-F3000 осигурява – по-висока производителност, сериозни икономии от цената на мастилата, предвид обема на производство и накрая, но не на последно място – възможността операторът да може сам да се справи, при възникване на определени технически проблеми, дори и при смяна на глава! За една производствена фирма, надеждността на оборудването е критичен фактор, но дори и най-надеждното оборудване може да се повреди, а при Epson SC-F3000, конструкцията и управлението на машината позволяват широк кръг от диагностични и сервизни процедури да се изпълняват от оператора на машината, вместо да се налага посещение на сервизен техник.

 

Bello Cyclist Epson SC-F3000

 

Чрез използването на Epson Cloud Solution | PORT, машинният парк на фирмата се контролира постоянно и се осигурява превантивна реакция за доставка на консумативи и резервни части, води се статистика за ефективността на машината, за изразходваните консумативи, за отпечатаните изделия и спазването на процедурите по периодично обслужване, особено при постоянни натоварвания.

В резултат на всички улеснения и технологични новости, няма да се налага увеличение на броя на операторите, а сегашният екип поема и работата с новата машина. Макар и по-бърза, по-голяма и промишлено-ориентирана, с нея се работи също толкова лесно, както и с F2100. Затова процесът на обучение и въвеждане в експлоатация е кратък и лесен, а в рамките на няколко часа принтерът започна да отпечатва реална продукция и да възвръща вложената в него инвестиция.

В момента Epson предлага няколко машини в сегмента DTG/DTF:

  • SureColor F2100 – най-достъпния модел, утвърден пазарен лидер, с пълна функционалност за печат на светли и тъмни текстилни изделия, както и с възможност да печата върху DTF филм без никакви модификации.
  • SureColor F2200 – най-новия модел, наследяващ качествата на F2100 и надграждащ с нови мастила в херметични пликове, вместо в пластмасови касети, с намален bleeding между високо-контрастни зони, с около 20-30% по-бърз печат и с фокус към DTF технологията, с осигурени специални работни потоци за DTF печат
  • Epson SC-F3000 – най-бързият модел, предназначен за сериозни производства, с изключително ниска цена на мастилата, висока скорост на печат, печат на бяла подложка и цветен слой на един пас и възможност за Self Repair планове, при които операторът може да разполага с някои основни компоненти и да реагира на момента, при възникване на технически проблем, за да не се прекъсва производството до пристигане на сервизен специалист. Разбира се, това не означава, че ангажиментът на Epson към сервиза е по-малък, дори напротив – стандартът за посещение от сервизен техник, при случаите, когато операторът не може да се справи или проблемът е извън неговата компетентност, е „Next Business Day“, с други думи, когато се налага посещение от сервизен специалист, при подаване на заявка днес, утре техникът е при машината.

Всички тези DTG/DTF принтери Epson – F2100, F2200, F3000 – са налични за безплатни демонстрации в шоурума на FACTOR.BG. Може да се тества DTG или DTF с файл на клиента, с текстил на клиента или с мострен текстил.

Налична е и машина за автоматично нанасяне на оптимизатор Ecofreen Mister T2, както и различни термопреси, очакваме в следващия месец и малък сушилен тунел.

Целта на тази инвестиция в демонстрационно оборудване, от страна на FACTOR.BG, е да се избегнат импулсивни поръчки или поръчки за приложения, които не са проверени на практика.

Освен това, клиентите получават ясна представа за реалния работен процес, с всички съпътстващи стъпки, за да могат реалистично да прогнозират не само инвестициите в техника, но и нужното работно пространство и какъв персонал ще е нужен, за гладко изпълнение на задачите, при дадена проектна производителност.

Понякога стойността на труда или наема на работна площ може да се окажат по-съществения разход, при това постоянен, а не толкова еднократната инвестиция в самата DTG/DTF машина Epson.

Понеже такава демонстрация отнема около 1 – 2 часа, препоръчително (но не задължително!) е да се направи предварителна уговорка за ден и час, както и за основната идея на клиента, в общи линии.

Това позволява по-добра подготовка на екипа за предстоящата демонстрация и премахва риска от съвпадение с друга демонстрация.

Шоурумът на FACTOR.BG се намира на ул. Раковски 72, в София.

За повече информация и уговорка за демонстрация:
Тел.: 0896 738700, вътрешен 2
Email: showroom-sofia@factor.bg
Иван Дамянов
FACTOR.BG

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.