FESPA 2020: Durst представя успешната хибридна система P5 350, софтуерни решения и печат на текстил с пигментни мастила

217
FESPA 2020: Durst представя успешната хибридна система P5 350, софтуерни решения и печат на текстил с пигментни мастила

На FESPA 2020 в Мадрид Испания на 24-и, 27-и март Durst ще покажат печатна система P5 350 с разширени функции, опции и мастила за хибридно приложение върху ролни материал и плоскости.

 

хибридна система P5 350

 

Печатната система е оборудвана със софтуер за подготовка за печат и анализ на реалните производствени параметри. Това позволява незабавно започване на производството. Durst придружава инсталацията на машината с цялостно обучение за възможностите на софтуера и поддръжка. След представянето на производствената платформа P5 със системите P5 350 и P5 210 на Fespa 2019 в Мюнхен, са инсталирани над 50 машини по целия свят.

 

 

Durst Professional Services (DPS) включва софтуерни модули за управление на предпечатния процес и мрежов контрол на няколко печатни системи. За представяне на продуктите в мрежата и комуникация с клиентите DPS предлага Smart Shop. Това е решение за онлайн продажби, което може да интегрира процесът от онлайн каталог до печатната преса.

Ще бъде показан и LiftERP система за планиране на рессурсите (ERP), предназначена специално за доставчици на печатни услуги. Тя вече се използва от над 20 клиента в САЩ и тази година ше има локализирана версия за европейския пазар.

На павилиона на Durst ще има още демонстрации на печат на текстил, с акцент на пигментните мастила, които все повече се превръщат в универсално решение в индустриалния печат върху текстил.

Очакваме с нетърпение FESPA в Мадрид и изключителната P5 производствена платформа ще бъде с нас,“ каза Christoph Gamper, изпълнителен директор и съсобственик, Durst Group. „Високото търсене на печатната ни система P5 продължава, софтуерът за управление на работния поток и анализ продължава да еволюира, но отчитаме и увеличена потребност от информация и обучение сред клиентите, заради което предлагаме допълнителни услуги.

За нас е вълнуващо да видим нивото на интеграция, с което се прилагат нашите решения. Докато някои клиенти са доволни от функциите на RIP-а и качеството на печат, други използват комплексни web-to-print производствени структури. За нас фокусът винаги е върху печатната система Durst, която може да бъде интегрирана в производствения процес с кореспондиращия софтуер и може да бъде мащабирана в зависимост от дейността и развитието.“

Източник: пресинформация на Durst

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.