Fuji Xerox разработи тонер със залепващи възможности

161
Fuji Xerox разработи тонер със залепващи възможности

На 27 януари на сайта на Fuji Xerox официално бе обявена информацията за новоразработен тонер със залепващи възможности. Той е съвместим, както с мултифункционални устройства, така и за такива с конвенционални тонери.

 

тонер със залепващи възможностиРазработката стъпва върху патентована от Xerox технология от 90-те години за емулсионна агрегация (EA). При нея тонерите се произвеждат химически, а частиците представляват разтвор от смола, пигмент и восък. За разлика от конвенционалните тонери, чиито частици са с различни размери и имат грапава повърхност, ЕА се характеризират с кръгла структура и еднообразен размер. Тези параметри водят до по-ярко изображение, повишена надежност и съкратено време за загряване. ЕА тонерите в момента са част от последните производствени модели на Xerox.

 

тонер със залепващи възможности


Ефектът, наподобяващ лепило, се активира чрез прилагане на натиск върху отпечатаните с този безцветен тонер зони. Възможна е промяна на силата на адхезия в зависимост от количеството положен тонер, площта на печат или силата на приложен натиск. Нанасянето на лепилния слой става едновременно с печата, което води до намаляване на времето за производство.

Възможността за нанасяне на различни места върху отпечатъка дава широка гама от приложения. Поставен по ръба на листа може да спомогне за скрепването на каталози, списания и книги. Прилагането на други места би спомогнало производството на пликове, покани, картички и различни нови маркетингови продукти.

От компанията подсказват, че това няма да е последната подобна иновация в тази област. В най-скоро време името ѝ, след раздялата с Xerox, ще бъде сменено на Fujifilm Business Innovation, което дава основание за високи очаквания.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.fujixerox.co.jp

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/