Fujifilm купува UNIGRAPHICA

55
Fujifilm купува UNIGRAPHICA

Президентът и главен изпълнителен директор на FUJIFILM Corporation, Тейичи Гото е обявил подписано споразумение за придобиване на UNIGRAPHICA AG.

UNIGRAPHICA са системен интегратор базиран в Лихтенщайн, с над 37 години опит в предоставянето на персонализирани мастиленоструйни системи за печат. Компанията ще стане изцяло притежавано дъщерно дружество на Fujifilm и ще се нарича Fujifilm UNIGRAPHICA AG от 1 юли, след приключването на сделката, която се очаква да се осъществи по-късно този месец.

Придобиването води до разширяване на бизнеса на FUJIFILM за интегриране на мастиленоструйни решения в Европа, който работи в различни индустрии, за да доставя решения за производствени процеси с голям обем, чрез интегрирани системи за мастиленоструен печат. Мастиленоструйните технологии и продукти на FUJIFILM, заедно с опита и възможностите за интеграция на UNIGRAPHICA, ще предоставят на клиентите в индустрията водещи решения и поддръжка.

Бизнесът на FUJIFILM за интегрирани мастиленоструйни решения започва като доставчик на персонализирани мастиленоструйни системи за брандове в Северна Америка и се разширява на други пазари и региони като Европа и Япония. Клиентите са такива компании, търсещи напълно интегрирани, надеждни, еднопасови мастиленоструйни системи, изградени по индустриални стандарти. Това включва готови за производство многоцветни системи за печат, напълно интегрирани в производствените процеси.

„Развълнувани да имаме знанията, опита и силната репутация на Джоузеф Швайгер и целия екип на UNIGRAPHICA, който се присъединява към нас“, каза Грег Балч, който отговаря за целия бизнес с интегрирани мастиленоструйни решения в FUJIFILM в Северна Америка и Европа. „Убеден съм, че това допълнение ще подкрепи и ускори разширяването на нашия бизнес.”

 

UNIGRAPHICA

 

Интернет портал за печатни технологии.