FujuFilm навлиза в гъвкавите опаковки

74
FujuFilm навлиза в гъвкавите опаковки

Японската корпорация FujiFilm обяви, че навлиза на пазара на гъвкави опаковки с новата мастиленоструйна печатна машина Jet Press FP 790. Новата машина се очаква да бъде пусната на американския пазар през есента на 2021 г., а след това постепенно да навлезе в Европа и останалите пазари по света.

 

 

Очаква се пазарът на опаковки и особено сегментът на гъвкавите опаковки да расте със стабилни темпове в световен мащаб. Дигиталният печат на гъвкави опаковки е все повече необходим, защото отговаря в най-голямата си степен на пазарните и потребителски изисквания. Повишеното търсене на къси тиражи, кратките срокове за доставка, изострената конкуренция и краткият жизнен цикъл на продуктите, увеличи търсенето на гъвкави печатни решения.

FujiFilm започна да произвежда мастиленоструйни машини през 2011 г. Компанията има инсталирани над 250 машини от серията си Jet Press. През 2017 г. започнаха продажбите на Jet Press 540WV, UV – решения за производство на гъвкави опаковки.

В новия си модел Jet Press FP 790 FujiFilm използва водно базирани мастила, екологични праймери на водна основа, които отговарят или надвишават всички нормативни изисквания за производството на гъвкави опаковки. Максималната ширина на медията за печат е 790мм, а скоростта на печатащата глава е 50 м. / минута, независимо от цветността. Jet Press FP 790 печата с CMYK мастила и разделителни способности до 1200 x 1200 dpi, и може да постигне повече от 90% от цветовата гама на PANTONE, като същевременно използва и два бели мастиленоструйни канала за осигуряване на висока покривност на бялото.

 

 

Ако се интересувате от новите продукти на компанията, можете да се включите в онлайн събитието им Believing in Print, което се провежда на 24 юни 2021 г.

Интернет портал за печатни технологии.