Heidelberg продава Print Media Academy

81
Heidelberg продава Print Media Academy

Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) продължава с амбициозния си план за оптимизация на разходите като продава емблематичната сграда на своята Print Media Academy.

Споразумението за продажба е сключено с инвестиционна компания, базирана в Люксембург. Сградата ще се ползва за други цели предвид местопожението й в центъра на град Хайделберг. За продажбата на PMA и централната офис сграда в град Вислох-Валдорф, Германия компанията ще получи над 60 милиона евро. Сделката е част от програмата за структурна оптимизация и трансформация за 2020/2021, която Heidelberg започна през април миналата година в следствие на ефектите от пандемията от COVID-19.

 

 

Heidelberg ще продължи да оперира в централната си сграда, но под наем. Служителите на академията ще бъдат прехвърлени там.
Вижте повече за оптимизациите, които направи Haidelberg през последните девет месеца, за да стабилизира бизнеса си.

„Продажбата на PMA е логична стъпка в нашия план. Наясно сме, че това има сигнален ефект, но въпреки това ще останем свързани както със сградата, така и с региона в бъдеще. Убедени сме, че смяната на собствеността ще отвори нови и разнообразни перспективи пред града и местните хора.“ – това сподели изпълнителният директор Rainer Hundsdörfer.

 

 

Print Media Academy беше създадена през 2000 г. по повод 150 годишнината на Heidelberg, когато компанията реализира рекордните 1,5 милиарда евро от поръчки по време на изложението drupa.  10 години тя беше локация за конгреси и събития. 12 етажната сграда разполага с 26 зали, собствен кино салон, ресторант и бар за собствен кетъринг. PMA се намира в центъра на града с бърз достъп до всички транспортни връзки.

 

 

Източник: Heidelberg

Интернет портал за печатни технологии.