Хайделберг планира да преустанови производството на определени продукти

394
Хайделберг планира да преустанови производството на определени продукти

Уволнения в хайделберг

Мерките са обявени още миналата година и целят освен намаляване на разходите, но и съсредоточаване към дейностите, които са по-ефективни с цел повишаване на рентабилността на компанията.

По-конкретно, Хайделберг възнамерява до края на 2020 г. да спре производството на листовите мастиленоструйни машини във формат В1 (като например Primefire 106), както и на офсетовите машини с голям формат. Компанията обяснява решението си с това , че пазарът на дигитални машини във формат B1 расте много по-бавно, отколкото първоначално се се е очаквал, а в сегмента на голямоформатния офсетов печат са настъпили фундаментални промени в пазарната структура.

Планираната реорганизация ще доведе до съкращаването на приблизително 2000 човека в компанията.

Източник: Bloomberg

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.