Heidelberg не успя да продаде Gallus

92
Heidelberg не успя да продаде Gallus

Heidelberg не успя да финализира продажбата на Gallus Group към швейцарската компания Benpac Holding. Причината се крие в неизвършеното плащане от купувача на договорената сума от 120 милиона евро, въпреки изпълнението на всички други условия. Преговорите бяха официално обявени през юли 2020-та година, като с това свое действие немският производител искаше да се съсредоточи върху основния си бизнес – производство на машини за офсетов печат. По първоначални планове сделката трябваше да е факт до края на миналата година, но в последствие срокът бе удължен до 29 януари 2021-ва. От Heidelberg заявиха в съобщение до медиите, че ще търсят правата си за несъстоялата се сделка.

 

Хайделберг

 

Gallus Group произвежда флексо, цифрови и хибридни машини за печат на етикети и гъвкави опаковки. Heidelberg първоначално придоби 30% от акциите през 1999 година, а от лятото на 2014-та пое изцяло бизнеса. От немската компания потвърдиха, че петте обекта и около 430 служители остават под техен контрол. Оттам допълниха, че ще продължи проучването на различни варианти за корпоративното бъдеще на Gallus. От най-големия производител на печатни машини също така увериха инвеститорите си, че програмата за трансформация дава ефект и нетният дълг на компанията намалява, а ликвидността се подобрява. От Heidelberg завършват своето прес съобщение с това, че очакват да постигнат своите финансови цели за 2020/2021 година, като резултатите ще станат известни след 31 март 2021 година.

Benpac Holding извърши редица придобивания, а през 2019 година стана собственик на производствената база на Muller Martini в Швейцария. До последно нямаше становище от тяхна страна за причината, поради която не са извършили плащането.

Източник: Heidelberg

Интернет портал за печатни технологии.