HP обнови цялото си портфолио преди drupa 2021

176
HP обнови цялото си портфолио преди drupa 2021

Компанията представи „най-вълнуващите премиери в историята на HP Indigo” и обнови гамата си от SRA3 и ролни производствени печатни машини.

 

HP Indigo

Основните нововъведения на следващото поколение дигитални решения от HP:

  • Серии 5 и 6 – две нови платформи, подходящи за големи обеми дигитална продукция, благодарение на високата си скорост и производителност.
  • Нова HP Indigo 100K печатна машина с формат B2. Тя е проектирана за висока производителност, голямо натоварване и скорост до 6000.
  • Нова LEPX архитектура на HP Indigo, която предлага скорости, подобни на тези на аналоговите технологии. Базираната на нея HP Indigo V12 за печат на етикети на тясна рола предлага печат с до 12 цвята и скорост от до 120 m/min.
  • През 2020 година е планирано представянето на осем нови печатни машини: HP Indigo 15K с B2 формат, SRA3+ HP Indigo 7K и HP Indigo 7eco за производство на рекламни материали, както и HP Indigo 6K, HP Indigo 8K, HP Indigo 25K, за етикети и опаковки и HP Indigo 35K и HP Indigo 90K с B1 формат за картонени опаковки и специални приложения.
  • Повече от 100 части от портфолиото, което ще бъде представено на drupa, са произведени чрез 3D печат с Multi Jet Fusion технологията на HP.
  • Обновената HP PrintOSX обединява облачното приложение с инфраструктура за поддръжка и сервиз, базирана на изкуствен интелект, която предлага решения и автоматизирани процеси, които да управляват „печатницата на бъдещето“.

HP Indigo 100K

Тази нова система с формат B2 е предназначена за производство на рекламни материали. Тя е първата машина от новата серия 5. Предназначена е за натоварвания, които надхвърлят печат на един милион двустранни листа с формат B2 месечно. Скоростта ѝ от 6000 листа в час цели да изкуши офсетовите печатници да заложат на високо производителен печат по заявка с по-висока ефективност.


 

HP Indigo V12

Тази система, базирана на новата архитектура HP Indigo LEPX печата на тясна рола с помощта на електрофотографията с течни мастила на компанията (LEP). Те печата с до 12 цвята и скорост до 120 m/min. Нова, автоматизирана технология за постигане на съответствие на цветовете, Spot Master, според производителя предлага най-краткото време за настройка на цветовете в индустрията.

LEPX архитектурата използва едновременно шест модула за печат, което позволява скорост на печат като на аналогова система с всички предимства на дигиталния печат. Тази комбинация предлага нови възможности за реализиране на печалби.

Основни характеристики на LEPX

  • Операторите могат да изпълняват поръчките с постоянна и предвидима скорост, независимо от типа изображение, намастиляването или специалните цветове.
  • До 12 цвята на машината. Смяна на мастилата в тираж и създаване на всевъзможни цветови конфигурации.
  • 1600 dpi резолюция на печат
  • Скоростта от 120 m/min се постига при печат на всяка поръчка с до 6 цвята. Машината поддържа най-широката гама медии за цифрова машина от този тип от 12 микрона филм до 450 микрона картон, с помощта на интегрирано решение за предварителна обработка на медията.

„Потребността за висококачествен, гъвкав и производителен дигитален печат днес е критична, в контекста на бързите поръчки и доставки и персонализиран печат. С новото портфолио ние създаваме условия, които да позволят на клиентите ни да се развият и да отбележат ръст и да изградят печатниците на бъдещето.

В днешната ускорена производствена среда, в която поръчките изникват неочаквано, клиентите ни имат нужда от гъвкавостта, за да реагират бързо и да могат да се възползват от всяка възможност,“ каза Santi Morera, генерален мениджър на графичните решения на HP.

Вижте всички спецификации на машините в сайта на представителя за България. 3 Print Bulgaria

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.