Canon разширява imagePRESS V с две нови серии

1027
Canon разширява imagePRESS V с две нови серии

Серията V е най-новата от семейство imagePRESS. Тя включва технологични подобрения, които издигат нейната производителност на ново ниво, като същевременно я правят по-лесна за използване.

През май месец тази година бяхме писали за новата компактна imagePRESS V1000, която вече дори има завършена инсталация във фирма в България. Сега Canon разширява imagePRESS V с две нови серии V1350 и V900.

Новата серия imagePRESS V900 е базовият модел от семейството на серията V. Дигиталната машина е подходяща за месечни обеми до 500 000 A4 страници и се предлага в три различни модела – V900, V800 и V700, различаващи се само по максималната скорост съответно – 90, 80 и 70 стр./мин. Canon imagePRESS V900 поддържат печат на материали от 52 г/м2 без покритие и 70 г/м2 с покритие до 350 г/м2 тежки медии, пликове, както и банери до 762 мм (двустранно) и 1300 мм (едностранно), както и печат на релефна и синтетична хартия. При тази серия е обърнато специално внимание на здравината на изработка на машината, надеждността и производителността, както и стабилната поддръжка на постоянен цвят, и точност на регистър лице гръб.

 

Canon imagePRESS V900
На снимката Canon imagePRESS V900

Canon imagePRESS V1350 предлага изключителна производителност в своя клас дигитални печатни машини с цветна тонерна печатна технология. С максимална скорост от 135 страници в минута, тя е предвидена да печата месечни обеми до 2,4 милиона A4 страници и от 72 милиона A4 страници за целия период на експлоатация, благодарение на индустриалната си конструкция. В машината в предвиден на механизъм за вакуумно подаване, прав път за транспортиране на хартията, усъвършенстваното устройство за печат при поискване – Surface Rapid Fusing (POD-SURF) и интегрирана система за охлаждане, за да поддържа дълги, без прекъсване периоди на висококачествен печат при висока скорост и без засядания на хартията.

 

Canon imagePRESS V1350
На снимката: Canon imagePRESS V1350

Високото качество на печат е даденост за V1350 и се поддържа от първия до последния лист на всяка работа, независимо от дължината на тиража. За това се грижи автоматична системата за корекция на цветовете Multi-D.A.T. с вграден спектрофотометричен сензор, с чиято помощ се автоматизират постигането на точните настройки на цвета, когато е необходимо. V1350 е проектирана за производство на висококачествени приложения за печат, като брошури, дипляни, висококачествени пощенски пратки и картички, и предлага високата точност в своя клас за регистър лице-гръб (0,5 мм).

Canon imagePRESS V1350 поддържа широк диапазон от тегло на медията (60 г/м2 -500 г/м2) и богат избор от типове хартия (включително релефна и синтетична) и предлага пълна съвместимост с обширната гама от вградено оборудване за довършителни работи от Canon и водещи технологични партньори

Интернет портал за печатни технологии.