Нов настолен принтер за печат върху цилиндрични повърхности

284
Нов настолен принтер за печат върху цилиндрични повърхности

Inkcups представиха Helix One – нов принтер за директен печат върху цилиндрични и конусовидни повърхности. Производителят твърди, че това е първия настолен принтер с такова предназначение.

 

Inkcups Helix One

 

Helix One наистина е с компактни размери (1227 x 825 x 950 мм) и е насочен към широк спектър от потенциални клиенти. Технологията на брандиране на Helix One е UV LED директен мастилоноструен печат с CMYK, бяло и лак върху правостенни и конусовидни цилиндрични предмети, включително пластмасови бутилки, неръждаеми чаши, прахово боядисани съдове и други.

Дигиталната печатна машина разполага със сервозадвижване с напълно автоматичен контрол на височината на печат и процеса на UV полимеризиране. В конструкцията на машината са включени автоматична станция за почистване, система за рециркулация на белия и черния резервоар и възможност за добавяне на праймер. Печатащите глави на Helix One използват най-съвременна високорезолюционна печатна технология с размер на капката 3 пиколитра и разполагат с интегрирана система за контрол на температурата.

Машината ще бъде изложена по време на Fespa Global Print Expo, което ще се проведе от 23-26 май в Messe Munich, Германия, като предварителната неофициална цена на Helix One ще е около 68 000 Евро.

Интернет портал за печатни технологии.