Mастиленоструен печат върху естествена кожа

299
Mастиленоструен печат върху естествена кожа

Agfa и TFL са сключили стратегическо партньорство за разработката на Alussa, специално решение за декориране на висококачествени естествени кожи, използвани в модната индустрия, тапицерията, автомобилостроенето, авиацията и морския отрасъл с помощта на мастиленоструен печат.

печат върху естествена кожа

Alussa съчетава успешно технологичните възможности на две компании. Agfa, която разработва мастиленоструен принтер, специални мастила за него, както и софтуера за управление, и наблюдение на процеса на печат и TFL, която осигурява разработена по поръчка специална химия за покритие.

Alussa дава възможност на кожената промишленост да декорира висококачествена кожа по такъв начин, че да отговаря на високите изисквания, необходими по отношение на гъвкавост и устойчивост на надраскване. Производителността на Alussa се очакава да достигне до впечатляващите 80 м² на час.

Alussa може да печата върху различни видове кожа в CMYK и с бял цвят с близко до фотографското качество. Тъй като това е решение с помоща на дигиталния печат, то е идеално и за персонализиране на кожените изделия. Освен това, Alussa е подходящо както за създаването на единични (мостри), малки тиражи, така и за големи обеми отпечатана върху кожа продукция.

Agfa и TFL представиха Alussa по време на търговското изложение SIMAC TANNING TECH, което е посветено на кожената индустрия, провело се в Милано от 19 до 21 февруари 2020 година.

Източник: www.agfa.com

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.