Технологията на Inkless за печат без консумативи вече е собственост на Macsa ID

167
Технологията на Inkless за печат без консумативи вече е собственост на Macsa ID

Macsa ID са испански производител на оборудване за решения за печат на кодове, маркиране и проследяване за опаковки.

Inkless, проектът на TU Delft, който позволява монохромен печат без тонер касети, прехвърли технологията си на Macsa ID.

„Inkless печатът може да бъде по-екологичен и да намали разходите за печат, като едновременно премахне необходимостта за всекидневна смяна на консумативи. Вярваме, че Macsa ID е правилната компания за следващата стъпка в развитието на технологията,“ каза Arnaud van der Veen, съосновател и изпълнителен директор на Inkless.

печат без консумативи


Печат върху опаковки и етикети
Технологията без мастило е най-подходяща за печат на опаковки и етикети (кодиране и маркиране) Arnaud van der Veen: „Печатът на баркодове, срокове на годност и продуктови кодове е най-доброто приложение за излизане на пазара на тази технология. Нарастващият брой опаковки изисква печат на текст и баркодове. Macsa ID е важен играч на този пазар и дейността ѝ пасва отлично на нашата технология.“

Macsa ID може да използва Inkless технологията, за да предложи максимално бързо и екологично решение.

Бъдещето
След като процесът по прехвърляне бъде завършен, Van der Veen и Venkatesh Chandrasekar, който е изобретател на технологията, ще дискутират с Macsa бъдещето ѝ развитие и своята роля.


Технологията, разработена от Tocano предлага едноцветен лазерен печат без допълнителни консумативи, съвместим с различни материали, най- вече хартия, без изискване за специално покритие.

Можете да видите повече за технологията тук.

Източник: inkless.ink
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.