Новата Canon Arizona 135GT инсталирана в Квадрат Дизайн

405
Новата Canon Arizona 135GT инсталирана в Квадрат Дизайн

Това е първата инсталация на този модел на Балканите, а доставчик на печатното оборудване е Саванто АД.

Специализираната в изработката на маркетингови и рекламни решения от шперплат и дървесина фирма Квадрат Дизайн ЕООД се оборудва с широкоформатния принтер, за да затвори производствения си процес. Компанията се намира в град Провадия и работи за България, Румъния, Гърция и Сърбия.  Клиентите й са производители на бързооборотни стоки, козметика, храни и стоки от други отрасли.

Управителят Кирил Панков сподели: „Хубавото при нас е, че работим и с международни компании с клонове във всички държави. Тези контакти ни отварят възможности за работа и с други техни представителства. Нашата работа е да бъдем надежден партньор и да имаме капацитета да изпълняваме големи поръчки. А когато затвориш цикъла на производство, имаш контрол над всеки процес, сроковете са много по-добри и клиентите го виждат и оценяват. Затова и изборът на Arizona беше обоснован с това, не просто да купим печатна машина, а такава, която да ни отличи пред конкуренцията.“

 

Canon Arizona 135GT

 

Canon Arizona 135GT вече дава нови възможности на Квадрат Дизайн ЕООД за брандиране на продуктите на своите клиенти. Компанията е първата в България, която проектира и произвежда стелажи от шперплат без крепежни елементи. Услугата е от дизайна и проектирането до завършения продукт. Другата дейност на фирмата е производството на детски мебели. Принтерът за директен печат позволява брандиране на твърди печатни носители с висока детайлност на изображението, наситени цветове с добра покривност и бяла подложка. Новата UV-LED технология спестява много разходи за ток и консумативи в производството и създава по-здравословна работна среда заради по-ниски нива на вредни емисии. Също така мастилата с UV-LED сушене са сертифицирани от UL GREENGUARD Gold за използване навсякъде, включително търговски обекти, училища, детски площадки, болници и места за развлечение.

„Всичко се произвежда при нас – от дизайна и проектирането до крайния продукт. С новата Arizona затворихме процеса, а и вече разработваме нови продукти. Печатът никак не е второстепенен при стелажите, защото брандирането е важна част от продукта. Крайният клиент купува с очите си и е важно марката да се отличи в магазина. Ние слушаме внимателно клиентите си и се стремим да им предлагаме това, което искат. Тъй като проектираме и произвеждаме детски мебели, Greenguard сертификатите са важни за нас и нашите клиенти. Те изискват нашите продукти да са биоразградими, рециклируеми и мастилата да са безвредни. “ – уточни Кирил Панков.

 

дървени стелажи

 

Canon Arizona 135GT предоставя високо качество на печат при скорости до 34,2 кв.м. / час върху всякакви материали с равна повърхност и дебелина до 50,8 мм. Има възможност за надграждане с опция за ролна медия. Разполага с ефективна вакуумна система с високо налягане за стабилно фиксиране на плоскостите към масата. Автоматизираната система за поддръжка на печатаните глави и възстановяване на функционирането на определени дюзи за секунди значително подобряват производителността на машината.

Кирил Панков каза: „Най-важното предимство на Canon Arizona 135GT е, че ни дава висока производителност и с нея можем да затворим цикъла, като сме спокойни при изпълнението на серийното производство в кратки срокове. Откакто е инсталирана Canon Arizona 135GT сме отпечатали безаварийно около 400 кв.м., като печатът основно е white+cmyk.“

 

Вижте още кадри от инсталацията на машината тук:

Интернет портал за печатни технологии.