Интелигентен резец за полиграфически нож

131
Интелигентен резец за полиграфически нож

IntelliKnife е първия интелигентен резец, който се очаква да има фундаментална роля в довършителните процеси в полиграфията. Германският производител на резци за ножове Hagedorn (Bergisch Gladbach, Germany) в сътрудничество с Polar са създателите на IntelliKnife.

 

IntelliKnife

 

 

 

В основата на технологията е специален RFID чип, който се поставя на резеца. Той събира всевъзможни данни като количество на движенията (срезовете),  ъгъл на заточване, цикли на заточване, времето за престой и др. От друга страна, на режещата машина е поставен RFID четец, който прочита информацията и я подава към облачна софтуерна система, която чете и анализира данните.  Достъпът до тази информация е лесен и може да се интегрира към вече съществуващи MIS системи.

 

IntelliKnife

 

Използването на IntelliKnife несъмнено ще доведе до много ползи. По този начин могат да се анализират разходите, да се оптимизира процеса на работа, да се повиши живота на самия резец и точността му. Фирмите, които се занимават със заточване на резци с помощта на външен ръчен четец ще могат да го идентифицират в склад и при транспортиране както е поставен в транспортната кутия без да се налага да го отварят, като същевременно ще знаят ъгъла на заточване и състоянието му.

 

IntelliKnife

 

IntelliKnife е подходящ и за стари режещи машини. Реално нов интелигентен резец връща мястото на по-стара машина като част от модерен технологичен процес в печатниците.

 

IntelliKnife

 

Лого Доминов КонсумативПредставител на Hagedorn за България е фирма Доминов Консуматив. Те могат да съдействат за доставка и инсталация на IntelliKnife във всяка печатница в страната.

 

Източник: www.intelli-knife.com

Полезно:

Фирми предлагащи заточване на резци.
Фирми предлагащи режещи машини за полиграфията.
Фирми предлагащи нови резци за полиграфически режещи машини.

Интернет портал за печатни технологии.