InterTech технологична награда за качество и поддръжка на хартии за RICOH Pro VC70000

829
InterTech технологична награда за качество и поддръжка на хартии за RICOH Pro VC70000

Платформата е „наистина новаторска и се очаква да има голямо въздействие на графичната индустрия“.

RICOH Pro VC70000 получи награда InterTech от Асоциацията на печатната индустрия на Америка (PIA). Съдиите отбелязват, че Pro VC70000 „определено е иновация в областта на мастиленоструйните преси за производствен печат“. Те обърнаха особено внимание на способностите ѝ да печата върху масови хартии, включително хромирани, без необходимост от предварителна обработка.

 

RICOH Pro VC70000

Съдиите бяха впечатлени конкретно от качеството на печат и съвместимостта за печат върху хартия без предварителна обработка на RICOH Pro VC70000,“ каза Jim Workman вицепрезидент на центъра по технологии и изследвания на PIA. „Това е важен напредък в производителността и възможностите на високоскоростните инкджет преси за производство на рекламни материали.“

Потребителите на Pro VC70000 могат да ускорят трансфера на офсетовите тиражи към цифрови технологии или да ги използват съвместно с наличните офсетови технологии. Пресата може да предложи качество, което обикновено се свързва с офсетовия печат. Това я прави подходяща за производство на луксозни списания и каталози, с характерните за мастиленоструйната технология гъвкавост, скорост и достъпност. Най-голямото ѝ предимство, обаче, е съвместимостта с различни хартии. Инкджет главите предлагат хардуерна резолюция от 1200 x 1200 dpi на офсетова, хромирана, хартия с или без обработка за мастиленоструен печат без това да води до по-ниска скорост на печат. Машината може да печата на хартии с относително тегло от 40 до 260 g/m2.

Pro VC70000 печата със скорост до 165 m/minили почти 130 000 отпечатъка A4 в час. Платформата използва новоразработена от Ricoh технология за сушене за допълнително намаляване на разходите, качество и скорост. Иновативната система изсушава отпечатъка в самата преса като това прави системата по-компактна без да влошава качеството на печат.

Източник: prnewswire.com

Текста написа: Мартин Новев 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.