Най-достъпният експонатор от висок клас за българския пазар – Kodak Achieve

70
Най-достъпният експонатор от висок клас за българския пазар – Kodak Achieve

Термалният експонатор Kodak Achieve е най-краткият път до това да имате собствена здрава и надеждна машина, която да експонира без компромиси в качеството.

 

термален експонатор Kodak Achieve

 

Kodak Achieve е един от трите модела офсетови експонатори в портфолиото на Kodak, като представлява най-достъпния и оптимален вариант за закупуване на CTP.

Машината е насочена към малки и средни печатници, които не искат да харчат пари за компромисни решения, просто защото нямат бюджет за най-доброто, но в същото време търсят машина с достъпно позициониране и много ниски разходи за поддръжка.

 • Нямате собствен експонатор, но искате да бъдат самостоятелни? – Kodak Achieve е изключително лесен за използване и не предполага ангажимент повече от няколко клика на мишката. Интеграцията с Kodak Prinergy ви дава възможност да подготвяте файловете си бързо и лесно.
 • Имате собствен виолетов или конвенционален експонатор? – ако искате да преминете към термалната технология Achieve е най-сигурната стъпка, която можете да направите. От една страна е позициониран изключително достъпно, а от друга дава много голям диапазон на качествена експонация, заради стабилната технология с която работи
 • Имате стар термален експонатор? – ако искате да изпитате истинските ползи от термалната технология и нейната стабилност, имате нужда от експонатор, който може да работи по този начин. Achieve е една от най-правилните машини, които можете да изберете за това приложение.

Achieve е една от тези машини, за които казват “просто работят”. Лазерната глава, която е в ядрото на всяка машина е изключително надеждна и е направена, така че да може да се поддържа от оператора, без да трябва за всяко нещо да се вика специалист..

Лазерната глава TH5 на Achieve е с резолюция от близо 3000 dpi, като прави лазерно петно със значително по-добро качество както от лазерите с гаусово разпределение, така и тези с GLV технология. В същото време лазерната експонация на TH5 е много стабилна, не се получават линии от липса на калибрация и не е нужно да се прави калибрация преди всяка експонация със стохастичен растер.

Освен всичко това, Achieve дава възможност и за надграждане с автоматично подаване и извеждане, което да пасне на всеки процес и на всяка печатница.

Kodak Achieve е една тези машини, за които просто трябва да имате оферта ако мислите в посока нов CTP експонатор за термални пластини.

Не на последно място Achieve, както и всички експонатори на Kodak имат пълна и дълбока интеграция с целия ви работен поток, за да може вашите машини да не са самостоятелни острови, а част от целия ви процес:

 • Възможност за двупосочна интеграция с вашият работен поток и ERP система при наличие на правилната конфигурация софтуер
 • Възможност за отдалечен достъп и управление на машината от разстояние, включително през мобилна апликация

Машината се комбинира перфектно с водещия печатен работен поток Kodak Prinergy, като освен просто обработка и експонация, можете да създадете система, която да управлява вашия предпечат, автоматично да преглежда и коригира файлове, да изпраща на клиенти линкове с които да си одобряват файловете през портал и много други.

Kodak Achieve също така е създаден да работи с безпроцесни пластини, като се предлага като готово решение с безпроцесни термални пластини Kodak Sonora XTRA. Работата с безпроцесни пластини означава, че:

 • Няма нужда изобщо да инвестирате в проявителна машина и всичко около нея ако нямате такава
 • Ако вече имате проявителна ще спестите всичките разходи свързани с нея, като ток, вода, химия, поддръжка и резервни части и ще можете да я продадете
 • Ще намалите значително разходите, които имате в целия процес
 • Ще започвате всяка поръчка по-бързо, с по-малко брак и настройки
 • Ще намалите отпечатъка си върху околната среда и проблемите, които имате с контролиращите органи

Не на последно място Kodak Achieve е един от най-енергоефективните експонатори на пазара – черта характерна за всички модели на Kodak. В някои случаи машините са близо 80% по-енергоефективни от своите конкуренти в съответния клас.

Основни технически параметри

Kodak Achieve T400 Kodak Achieve T800
Максимален размер пластини Пластини с размер до 838 х 990 мм Пластини с размер до 830 х 1143 мм
Скорости на експонация S скорост – 22 пластини на час

F скорост – 28 пластини на час

S скорост – 16 пластини на час

F скорост – 22 пластини на час

Виж термалния експонатор Kodak Achieve T400 Виж термалния експонатор Kodak Achieve T800

Kodak Achive може да се надгражда с:

 • Автоматично извеждане на пластините – пластините се подават ръчно, но се извеждат автоматично на стакер или отиват директно към проявителна машина
 • Автоматично подаване на пластините – автоматично подаване и автоматично извеждане на пластини
 • Единична касета за подаване – една касета за един размер пластини с възможност за автоматично премахване на разделителната хартия
 • Няколко касети за подаване – до четири касети за четири размера пластини за автоматично подаване с премахване на разделителните листи. Правилният размер пластина се избира автоматично според зададената поръчка.
 • Опция за автоматично завъртане на пластините за да влизат директно в проявителна машина по късата страна
 • Опция за автоматично дупчене на пластините (пънч) – до десет глави за дупчене с различни размери и форми, според изискванията на печатните машини

Achieve е уникален в това, че ви дава възможност да инвестирате само в това, което имате нужда, но да имате спокойствието, че машината ще расте с вашето производство:

 • Възможност за ъпгрейд на скоростта – увеличението на скоростта става бързо и лесно с няколко клика и не изисква дълъг престой на машината
 • Възможност за ъпгрейд от малкия размер към големия – ако имате малка машина, но в бъдеще мислите за печат в пълен формат, Achieve ви позволява да увеличите размера на експонация от T400 на T800, без да трябва да инвестирате в нова машина.
 • Възможност за ъпгрейд от Achieve към Trendsetter – ако в бъдеще вашият бизнес се смени и имате нужда от най-високата резолюция на пазара, можете да направите ъпгрейд на вашия Achieve към Trendsetter без да трябва да купувате нова машина

 

Какво трябва да знаете за термалните експонатори за да вземете най-доброто решение
Като всяка машина и технология CTP-тата имат своите специфики и тяхното познаване може да ви помогне да направите правилния избор за вашите нужди и цели на развитие. Общо взето машините се различават по своите лазерни източници и архитектура – как да разположени тези лазери и как работят в синхрон.

Можете да прочетете повече в нашата статия Каква е разликата между различните CTP експонатори.

За ГЕД
ГЕД е един от утвърдените доставчици на CTP техника и софтуер за българската полиграфия, като предоставя на своите клиенти най-новите и качествени технологии, които имплементира в готови и работещи решения. Фирмата има изграден опитен екип от специалисти и прехвърля на своите клиенти най-добрите практики и знания при работа с всеки продукт, който продава, за да гарантира максималната възвращаемост на инвестицията.

За Kodak
Kodak е лидер на пазара на CTP оборудване, като притежава редица патенти и водещи технологии в тази сфера. Kodak SquareSpot се е превърнала в летвата, с която се сравняват всички експонатори. Kodak е единствената компания, която предлага оборудване, софтуер и консумативи изцяло разработени от компанията и които са направени да работят с максимална ефективност.

Разгледай офсетови термални CTP-та с марка Kodak

За контакт
Уебсайт: printing.gedbg.com
Телефон: 02 80 61 264
E-mail: sales@gedbg.com

Интернет портал за печатни технологии.