Най-голямата CTP система в света

173
Най-голямата CTP система в света

В края на изминалата година  Kodak са завършили инсталацията на термалното CTP Magnus Q4800 Platesetter в германската WKS Group.

 

CTP Magnus Q4800 Platesetter

 

WKS Group е една от водещите печатници в немско-говорящите страни в Европа. Групата се състои от девет компании в различни части на Германия. Компанията предлага печат от единични бройки до големи обеми печатна продукция. WKS Group разполага с ролен и листов офсетов печат, дигитален печат и довършителни процеси. Управление на складови услуги и продажби, и многоканалната медийна комуникация завършват портфолиото от услуги, които предлага компанията.

 

CTP Magnus Q4800 Platesetter

 

По думите на производителя Kodak, Magnus Q4800 Platesetter е най-голямата CTP инсталация в света. Дължината на комплекса включва експонираща система и устройство за подаване на пластините на палети XPL Pallet Loading System, като общо достига дължина 19 м. и ширина 3.5м. Максималната ширина на пластините, които могат да бъдат експонирани е 2.86 м. В окомплектовката на комплекса е включено подаващо устройство състоящо се от 4 станции, което позволява едновременно да се зареждат и експонират четири различни формата. В устройството могат да бъдат заредени едновременно до 4800 пластини с обща площ над 10 000 м2.

 

Интернет портал за печатни технологии.