Как да остане в миналото фразата “За съжаление не можем да изпълним поръчката ви”

341
Как да остане в миналото фразата “За съжаление не можем да изпълним поръчката ви”

Помните ли фразата “всестранно развита личност”? В днешния печат е лесно да почувстваш, че за да изпълниш идващите поръчки, и печатницата трябва да е “всестранно развита”.

Kodak Nexfinity

Например, клиент иска да му бъдат напечатани рекламни каталози или брошури с пет цвята, като единият от тях е довършителен ефект като релефен лак, неоново мастило, плътно бяло мастило или друг ефект, за който в повечето случаи е нужно време и друга машина. Поръчката трябва да стане днес, а разбира се, има и уговорки за цената. Какво ще направите?

Ако това прилича на ситуации, пред които често сте изправени, но решенията изглеждат неизпълними, тогава тази статия е за вас. За да направим намирането на отговори възможно, съставихме списък от решения с машината Kodak Nexfinity.

Вижте как се допълват възможностите за офсетовите печатници с помощта на листовата машина за цветен печат Kodak Nexfinity

За традиционалистите, които искат да запазят досегашните процеси

Дигиталният печат може да е последното, което хрумва на човек, занимаващ се с офсет. Да, всеки иска да прави персонализирани поръчки, да предлага на клиентите кратки срокове за сложни рекламни материали, нестандартни опаковки с ефекти като дигитален лак, гланц или нестандартни цветове. Но офсетът и дигиталният печат са прекалено различни и не могат да се заместят взаимно.

Те обаче могат да се допълнят взаимно, и това се постига много качествено чрез листовата машина Kodak Nexfinity. Тя е цветна дигитална машина, която имитира части от офсетовия печат и дава позитивите на дигиталния печат, позволявайки внедряване в процеса почти без промяна на съществуващата последователност от действия в печатницата. Създадена с уважение към познатия офсетов печат, тя помага да се разгърнат възможностите за персонализирани продукти и много бърз печат.

С Kodak Nexfinity отпада нуждата от използване на голям брой пластини при малки тиражи. За сметка на това, най-сетне става възможно изпълнението на малки тиражи с красиви и грабващи ефекти, а дори и малки тиражи за книги и цветни рекламни материали.

Разгледайте как съдейства за офсетовия печат машината Kodak Nexfinity

По-сложни поръчки с висока стойност за клиента

Когато се работи с офсетов печат, е ясно, че високите приходи идват от големите поръчки. Но какво става, ако към тях можете да добавите и толкова често търсената персонализация за поръчки, които типично се свързват с дигиталното производство и за които отговорът обикновено е “За съжаление не можем да изпълним поръчката ви”?

Силата на Kodak Nexfinity e не само в персонализирания печат и високата производствена скорост (до 7200 A4 листа на час), а и в процеса, познат от офсетовия печат. Но за разлика от офсета, с нея можеш да пуснеш и един лист – просто така, за да пробваш нещо. Или в рамките на един тираж да създадеш няколко вариации на един продукт, без това да прави поръчката непосилна.

Вижте повече за Kodak Nexfinity и традиционния подход за създаване на персонализирани продукти

Ефекти и пета секция за изключителни печатни материали

В една печатница, специализирана в офсета, знаят какво означава вниманието към детайлите. Печатните ефекти не само радват окото. Те позволяват на продуктите да се възприемат освен със зрение, и с допир, и добавят естетическа и функционална стойност към печата.

С Kodak Nexfinity предлагате грабващи вниманието ефекти, които са печелившо допълнение към един вече съществуващ офсетов печат:

 • Дигитален релеф за сложни елементи, с които да подчертаете най-впечатляващите участъци от дизайна
 • Печат на сложни опаковки с интелигентна употреба на пространството, както и възможност за дълги или къси тиражи за ниска себестойност

Дигитален релеф за сложни елементи

 • Тактилен печат, с който прибавяте усещане за допир и постигнете усещане за триизмерност
 • Плътно бяло мастило, уникално с високата си плътност и ниска прозрачност, което може да се постигне само с едно преминаване през машината

Тактилен печат

 • Сиво, придаващо изключителна реалистичност на човешките образи във фотографията и фотоалбумите
 • Възможност за матирана повърхност, сатиниран или гланцов завършек за разнообразна стилистика на печатните материали

Мастило с метални частици

 • Мастило с метални частици – за високо ниво на защита на документи и редица други приложения
 • Неонови мастила за смели материали, с които впечатлявате и най-скептичните клиенти
 • И много други

С Kodak Nexfinity като част от печата, клиентите имат свобода на въображението и възможности за качество, които не биха получили без комбинацията от офсетов и дигитален печат. Уникалната за машината пета секция позволява да се добави цвят по избор, който да обогати съществуващите 4 цвята CMYK с допълнителен гланц, мат, клиър или друг специален цвят, който да направи продуктите наистина неповторими.

Разгледайте още ефекти с Kodak Nexfinity

Нови печатни продукти за нови клиенти

Поръчките на еднотипни печатни материали в големи тиражи като вестници, етикети, опаковки са от най-обичаните за една офсетова печатница. Те са предвидими, изпълнението им следва ясни и познати стъпки. За съжаление, за клиентите те далеч не са толкова любими. А дори поръчката да е сложна и нестандартна, това не спира клиентите да търсят все по-икономично и бързо изпълнение за същото високо качество.

Kodak Nexfinity прави възможно изпълнението на много нестандартни продукти в кратки срокове и с оптимални цени. Така не само се задържа вниманието на клиенти с особено високи очаквания, а се създава и потенциал за привличането на нови благодарение на разнообразното портфолио. И всичко това – без тотална промяна на процесите на печат.

Сред обогатените продукти са такива, които с помощта на дигиталната машина Kodak Nexfinity се печатат с възможност за къси тиражи, голямо разнообразие от допълнителни ефекти, или при поискване:

 • Класически рекламни материали (каталози, рекламни каталози, многостранични брошури);
 • Рекламни материали за промоции, игри или кампании;
 • Печатни материали за корпоративни подаръци или събития;
 • Визитни картички, представителни материали, фирмена асцеденция;
 • Грабващи окото сложни опаковки;
 • Етикети с уникални ефекти
 • Впечатляващи цветни корици на книги;
 • Дори често коментираните напоследък малки тиражи за книги;
 • И много други.

Ако искате да разберете още за продуктите и ефектите, които са силно допълнение към офсетовите продукти, разгледайте листовата машина Kodak Nexfinity

Kodak Nexfinity идва с нов ценови модел

Kodak Nexfinity представя изцяло нова цена и променя ценовия модел на работа с машината. Ревизирана е цената за придобиване на машината, ставайки значително по-достъпна. Нещо повече – дори основната конфигурация включва множество опции и функционалности.

За използване на машината можете да изберете между два начина на работа в зависимост от поръчките, които имате:

 • Много подходящ за офсетовите печатници модел е да се купуват консумативите свободно според поръчките и натоварването. Те са свикнали с подобен начин на работа, благодарение на което са изградили много добри системи за управление на цветовете. Затова става възможно да се подготвят файловете така, че да се пести мастило, но без компромис в качеството
 • За офсетови и за дигитални печатници е предпочитан новият и много лесен за използване клик модел на ценообразуване. Той е подходящ за тези, които печатат множество и разнообразни поръчки, и имат нужда да могат да ги ценообразуват бързо и лесно. Клик моделът е гъвкав и може да включва сервиз, може да включва само консумативите или да се направи специално предложение според вашите нужди.

Nexfinity е създадена да дава свобода на действие и да открива нови възможности – за печат, за закупуване, за използване. С нея можете да изберете точно модела на работа, който ще ви направи най-успешни.

Изпрати запитване за Kodak Nexfinity

ГЕД ООД е дистрибуторът, който предлага машината на Kodak, както и подходящото обслужване за дългосрочната ѝкачествена поддръжка. С квалифицираните и опитни инженери на ГЕД, поддръжката на Kodak Nexfinity се извършва спокойно и професионално.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.