Една от най-бързите мастиленоструйни печатни машини започна работа в САЩ

622
Една от най-бързите мастиленоструйни печатни машини започна работа в САЩ

Първата в света мастиленоструйна ролна печатна машина Kodak Prosper 7000 Turbo Press е въведена в експлоатация в Mercury Print Productions в САЩ. Тя се използва за печат на образователна и детска литература, персонализирани материали за директна поща, транзакционни документи, рекламни продукти и дори някои видове опаковки с малък и среден обем.

 

Kodak Prosper 7000 Turbo Press

 

Kodak Prosper 7000 Turbo Press е с капацитет на печат до 410 м/мин. (5523 страници формат А4), като това я прави една от най-бързите мастиленоструйни машини в света. Дигиталната печатна машина  използва мастила Ektacolor и патентована технология на Kodak Stream inkjet.

Машината е проектирана да отпечатва до 239 милиона А4/месец. Максималната ширина на ролката е 648 мм. Тя може да печата върху хартия без покритие и с покритие, както и върху вестникарска хартия. Хартиите, на които може да печата Prosper 7000 Turbo Press CPM са в границите от 42 до 270 гр./м2.

 

Kodak Prosper 7000 Turbo Press

 

Mercury Print Productions работи с решенията Kodak Prosper от 2011 г. насам. Освен това, компанията разполага с няколко дигитални печатни машини от други производители, сред които е и нанографската печатна машина S10P във формат B1 с устройство за обръщане на листа от израелската компания Landa Digital Printing.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.