Koenig & Bauer представи Rapida 76

236
Koenig & Bauer представи Rapida 76

Rapida 76

Новата Rapida 76 впечатлява веднага с новия дизайн на Koenig & Bauer

Koenig & Bauer представи на пазара новата генерация листови офсетови печатни машини Rapida 76. Печатната машина във формат B2 (стандартен формат на листа 530 x 750 mm; специален формат 605 x 750 mm) впечатлява с изключителна степен на автоматизация, компактен дизайн и върхова скорост на печат до 18 000 листа/час. С изцяло нов, естетичен и отличен с награди дизайн, машината се откроява визуално от своите предшественици.

 

Rapida 76

Със скорост до 18,000 листа/час Rapida 76 е проектирана за високоскоростно производство

Разнообразие от възможни конфигурации и довършителни процеси

За да отговори на разнообразните изисквания от страна на Клиентите, в конфигурацията на Rapida 76 могат да се комбинират до 11 бр. печатни и довършителни секции съгласно конкретните индивидуални производствени нужди. Възможно е повдигане на машината с цел по-висок стапел при работа с картон или различни варианти на удължено извеждане с цел по-голямо разнообразие при нанасяне на лак. Благодарение на широката гама от контролно-измервателна техника и опционално оборудване за инлайн контрол на листа, Rapida 76 е отлично оборудвана за печат на разнообразие от продукти, вкл. дори и ценни книжа.

 

Rapida 76

SPC система за едновременна смяна на печатните форми

 

Rapida 76

Полуавтоматичната технология позволява също и бърза смяна на лаковите форми на Rapida 76

Произведено от Koenig & Bauer

Както всички нови печатни машини от серията Rapida, при Rapida 76 също е налична функцията индивидуално включване и изключване на отделните печатни секции (които не са необходими за определена поръчка) от пулта за управление ErgoTronic.
Системата CleanTronic Synchro осигурява паралелно миене на гумените платна и натисковите цилиндри – а опционално и мастилните валове – по време на смяната на формите.Това значително съкращава времето за подготовка и осигурява повече време за реално производство.

 

Rapida 76

В допълнение към системата за миене на гумени платна Rapida 76 е оборудвана с удобна за достъп система за миене на натисковите цилиндри

Широка гама от контролно-измервателна техника

Спцифичните функции на контролно-измервателната техника допринасят за по-бърза подготовка, намаляване на макулатурата, както и за постоянен и устойчив висококачествен печат. Rapida 76 може да бъде конфигурирана със системи за измерване и контрол на пасера, контрол на цвета, както и инспекция на отпечатаните листове и сравняване на същите с PDF файл. Всички инлайн системи работят с една обща камера, което намалява необходимата поддръжка и улеснява експлоатацията.

 

Rapida 76

Система с една камера за до 3 функции: контрол на цвета, инспекция на лист и сравнение с PDF-файл

Дигитални услуги с избор на само един бутон

Многообразие от дигитални услуги към Rapida 76 помага за намаляване на непланираните престои, улеснява удобството при поддръжка на машината и позволява анонимни сравнения на важни производствени параметри с тези при други печатни машини с идентична конфигурация. Гамата от опционални функционалности варира от PressCall система за оптимизирана комуникация с техниците от дистанционната поддръжка и VisualPressSupport с цел по-добро описание на причината за обаждането към дистанционната поддръжка чрез снимки (с разнообразие от функции за коментар), текстове, видеа и аудиовръзка до Доклади за производителност (Performance Reports) и Доклади за инспекция на машината (Press Inspection Reports).

ЗА KOENIG & BAUER
Koenig & Bauer е най-старият производител на печатни машини в света с най-широка продуктова гама в сектора. Повече от 200 години компанията помага на печатарите с иновативни технологии, индивидуално разработени процеси и широк спектър от услуги.

Портфолиото варира от печат на банкноти, през печат на картон, фолиа, метални и стъклени опаковки, до печат на книги, плакати, кодиране, списания, рекламни материали и печат на вестници. Листов и ролен офсетов печат и флексопечат, сух офсетов печат, дълбок печат, печат лице и гръб с обръщач и ситопечат или дигитален мастиленоструен печат – Koenig & Bauer се чувства като у дома си в почти всички печатни процеси и е лидер на пазара в много от тях. През финансовата 2019 г. приблизително 5800 високо квалифицирани служители в световен мащаб генерираха годишни продажби от над 1,2 милиарда Евро.

Повече информация можете да намерите на www.koenig-bauer.com

Лого Доминов КонсумативOфициален представител на Koenig & Bauer Sheetfed AG & Co. KG България: Доминов-Консуматив ЕООД  

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.