Kolbus Autobox представи BoxPrint BP500

196
Kolbus Autobox представи BoxPrint BP500

Решението е предназначено за мастиленоструен печат върху велпапе с ширина 1060 мм и неограничена дължина, за производство на опаковки.

Kolbus Autobox съществува от 1979 и е известна с решенията си за системи за производство на кутии в малки тиражи. Компанията представи BoxPrint BP500, плоскопечатащо пълноцветно цифрово решение, което да допълни съществуващите флексо и едноцветни дигитални системи за печат на компанията.

Принтерът използва мастила на водна основа и разделителна способност 800 или 1600 dpi. Резервоарите за CMYK мастила са с капацитет два литра. Вграденият компютър позволява на потребителите да инсталират софтуер за печат на персонализирана информация и алтернативни RIP решения за максимална гъвкавост.

 

BoxPrint BP500


С помощта на машината листовете велпапе могат да бъдат отпечатани пълноцветно преди производството на кутията. BoxPrint BP500 може да печата със скорост 9m/min или 18m/min (в зависимост от резолюцията). Максималната ширина на печат е 1060mm Максималната ширина на листа е 1200mm, а дължината е неограничена. Поддържаните материали варират от микровелпапе до многослойни материали, с дебелина от 1 до 15 mm.

Автоматична система, която използва вакуум и йонизираща технология се грижи предварителното почистване на материала. По-чистата повърхност осигурява печат с по-високо качество. Благодарение на това, за разлика от аналогични дигитални системи, BoxPrint BP500 може да бъде инсталиран в общото производствено помещение и няма нужда от специална стая с контрол на запрашаването.

Simon Needham, директор на продажбите в Kolbus Autobox, каза: „Развълнувани сме, да представим BoxPrint BP500, който ще позволи на производителите да направят малките тиражи кутии по-привлекателни за клиентите и по-печеливши. Той може да бъде използван за тиражи от няколко до няколкостотин кутии. BoxPrint BP500 е перфектно допълнение към съществуващата ни гама машини и по целия свят има поддръжка от сервизната и дистрибуторска мрежа на Kolbus.“

BoxPrint BP500 ще бъде показан в действие на щанда на Kolbus на drupa 2020.

Източник:
www.earthisland.co.uk
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.