Komori планира да купи MBO Group

142
Komori планира да купи MBO Group

Komori Corporation обяви подписването на принципно споразумение с германския специалист в областта на довършителната техника MBO Group. Планът е японският производител да изкупи 100% от акциите на MBO и да го превърне в свое дъщерно дружество.

 

Komori планира да купи MBO Group


От основаването си през 1923, Komori специализират в областта на производството и продажбата на офсетови печатни машини. От 2009 Komori са се концентрирали върху създаване на цялостни печатни решения (Print Engineering Service Provider, PESP). В резултат на PESP бизнес подхода, Komori представиха на пазара книговезки ножове, щанци и други типове довършителна техника, предназначена за производство на опаковки.

Базираната в германия MBO Group е основана през 1965 като производител на сгъвачни машини. MBO Group груп има над половин век опит в областта и притежава значителен пазарен дял в Европа, САЩ и в други държави. Днес MBO Group има производство в две локации в Германия, както и в Португалия. Компанията има и дъщерни дружества в САЩ, Франция и Китай. Herzog+Heymann, дъщерна компания на MBO, произвежда машини, предназначени за сложни модели за сгъване на тънка хартия, които изискват специализирана технология.

Дейността на MBO не се припокрива с тази на Komori. Чрез закупуването на акциите в MBO Group, Komori очаква да предложи на пазара уникални продукти, които да подкрепят PESP стратегията на компанията. Също така, включването на споменатите бизнес дейности в портфолиото на Komori ще помогне на компанията да предложи довършителни решения за произв3одство на рекламни материали, ново поле за Komori.

В обобщение, Komori изразяват възгледа си, че двете компании са добре позиционирани, за да се допълват. Затова Komori ще положи усилия да обедини технологиите и дистрибуцията, контролирани от двете компании в областта на довършителните технологии.

Източник: komori.eu
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.