Konica Minolta с по-голям дял в MGI

58
Konica Minolta с по-голям дял в MGI

В края на септември 2020 г. Konica Minolta придоби допълнителен дял в MGI и вече притежава 42,3%. Компанията MGI има 204 служители и е основана през 1982 г. със седеалище в гр. Френ, Франция. Приходите от MGI са 68,17 милиона евро за 2019 година.

Машините за дигитално облагородяване на печатна продукция на MGI използват 100% мастиленоструйни глави, произведени от Konica Minolta и отговарят на нарастващите нужди от печат с висока добавена стойност и допълнителни ефекти, чрез полагане на частичен лак и фолио.

MGI и Konica Minolta

През 2016 г. Konica Minolta навлезе мащабно в индустриалния печат. Компанията създаде нови пазари, разшири мащаба и обхвата на своя бизнес, чрез добавяне на стойност, използвайки възможностите на дигиталните технологии.

В областта на печата на етикети и опаковки определено има място за дигитализация в следпечатните процеси като нанасяне на лаково покритие, ламиниране, полагане на фолио, рязане. Чрез добавяне на технологии за частичен лак и фолио и други дигитални довършителни устройства на MGI към продуктовата си гама, Konica Minolta увеличи присъствието си на пазара за индустриален печат и постигна бизнес растеж.

В изявление на Konica Minolta се казва, че през последните четири години индустриалният печат на Konica Minolta приблизително е удвоил обема си. По време на пандемията от Covid-19 търсенето временно е в застой в някои области . В средносрочен и дългосрочен план обаче компанията вярва, че търсенето на индустриален печат ще се измества прогресивно към задания „при поискване“ и че преминаването от конвенционален към дигитален печат ще се ускорява все повече, за да отговори на тази промяна в търсенето.

Дигитализацията на следпечатните операции ще се превърне в приоритетна. От съществено значение е да се разшири гамата от машини за дигитално обогатяване, които правят отпечатъците по-атрактивни. За Konica Мinolta е от решаващо значение задълбочаването на съюза с MGI, първата компания в света, която комерсиализира машините за дигитално обогатяване.

В момента Konica Minolta пуска на пазара AccurioJet KM-1e, 29-инчова UV мастиленоструйна машина, която може да печата и върху картонени опаковки. Очаква се от 2018 г. до 2028 г. пазарът на печат на опаковки да нараства с 15% годишно (по прогнози на Коника Минолта) и се позиционира като ключово поле за разширяване на бизнеса. По време на drupa в Германия през 2016 г. MGI направи технологична демонстрация на своя ALPHAJET – система, която позволява интегриран печат, обогатяване и последваща обработка, като може да се обработват и гофрирани материали.

Konica Minolta ще се стреми да увеличи стойността на MGI и да установи силна позиция на пазара, като ефективно въведе и ALPHAJET, като се възползва от контактите с клиенти, които компанията е натрупала чрез своята глобална мрежа за продажби и възможности.

В изявлението се добавя, че в бъдеще Konica Minolta се стреми да осигури най-добрата дигитална система, която може автоматично да завърши целия цикъл – предварителна подготовка, печат и последващ процес до извеждане на крайния продукт.

Източник: Коника Минолта

Интернет портал за печатни технологии.