Ето как и вие да закупите машина по европейска програма

750
Ето как и вие да закупите машина по европейска програма

Субсидиите по европрограми са напълно достъпни за малки и средни печатници. Вижте как да участвате.

За печатниците закупуването на нови машини е една от най-трудните, но и най-продуктивни инициативи. Но понякога не е нужно да се борите сами. Тази година на помощ идва европейската програма за стимулиране внедряването на иновации.

 

Ето как и вие да закупите машина по европейска програма


Ако сте се опасявали, че нямате шанс да получите подобна подкрепа отвън или че такъв тип субсидии са “за другите”, тогава си заслужава да се замислите отново. Освен към големи фирми, европейската програма е насочена и към малки и средни предприятия, които имат реален шанс да получат субсидиране за внедряване на иновация.

Факт е обаче, че размерите на безвъзмездната финансова помощ са различни за различните размери предприятия. Ето и няколко конкретни стойности:

  • При микро и малки предприятия минималният размер на финансовата помощ по един проект е 100 000 лв., а максималният – 500 000 лв.
  • При средните тези стойности са съответно 100 000 лв. и 750 000 лв.

Макар че размерът на субсидиите не е идентичен при различните размери на предприятията, това далеч не означава, че малките и средни такива нямат възможност за успешно участие.

Какво можете да закупите по програмата?

С началото на тази европейска програма ГЕД си поставя за цел да открие как би изглеждала вашата печатница, ако разполагаше с най-подходящата за нея иновация. Затова фирмата извърши подробен преглед на печатните машини от портфолиото си, за да квалифицира тези от тях, които успешно се вписват в изискванията на европейската програма.

Подбирайки точните машини, които биха издигнали процесите във вашата печатница на ново ниво, вие вече сте една стъпка по-близо до успешното кандидатстване за субсидия. Закупуването на машини по европейска програма пък значително смекчава цялостната инвестиция, позволявайки възвръщането ѝ да се случи значително по-бързо.

Разгледайте квалифицирани печатни машини >

Квалифицирани печатни машини


Не е необходимо подборът на оборудване да е трудна задача. Тези няколко предложения ще улеснят избора ви:

  • Машини за флексо печат

Контролът върху целия процес на печат придобива все по-голямо значение. По-високото влияние върху всеки етап от производството гарантира, че грешките в крайния продукт ще са по-малко, а самият той ще бъде създаден по-качествено и по-бързо.

Прибавяйки към оборудването си машина за флексо печат с централен цилиндър и директно задвижване, вие получавате повече влияние върху отделните компоненти на печата с висока скорост и високо качество.

  • CTP експонатор за флексо клишета

Може би предприятието ви още не разполага с линия за обработка на флексо клишета и ви се налага да използвате външна услуга. Може би експонирате сами клишетата си, но CTP-то ви е остаряло или имате увеличен обем поръчки.

Набавянето на CTP експонатор за флексо клишета може да бъде изключително ползотворно и да представлява стъпка в посока затваряне цикъла на производство.

Експонаторите в портфолиото на ГЕД са идеалното решение, ако търсите бърза изработка на висококачествени клишета. С иновативната им технология вие спестявате значителни разходи както по време на изработката на клишето, така и по време на печат.

  • CTP експонатор за офсетови пластини

Ето как и вие да закупите машина по европейска програма

Може би вашата печатница не разполага със собствен експонатор за офсетови пластини, и разчита на външен доставчик за тази услуга. Или пък притежавате остаряло CTP, което вече не отговаря на изискванията за качество на вашите клиенти.

В която и от двете възможности да попадате, вероятно имате нужда от повече контрол върху производството си – и най-вече, да не зависите от външна фирма за вашите пластини. В такъв случай, покупката на собствен термален експонатор на пластини е едно разумно решение.

Експонаторите в портфолиото на ГЕД са изключително лесни за използване, интегрират се много бързо в съществуващото ви производство и не се нуждаят от специални настройки или поддръжка. Освен това имате различни възможности за автоматизация, които могат изцяло да отговорят на вашите нужди и бюджет.

  • Дигитални машини

Може би е време за вашата печатница да развие ново производство в посоката на дигиталния печат или да добави нова технология към вече съществуващите. В такъв случай дигиталните машини са идеално нововъведение.

Можете да разширите значително вашето портфолио от продукти чрез дигиталните машини от ГЕД с висока производителност и отлично качество на продукцията, получавайки конкурентно предимство за вашата печатница.

За вашето конкурентното предимство ви помага пета печатна секция, на която могат да се слагат различни довършителни ефекти, както и изцяло дигиталните специални ефекти.

  • Машини за ламиниране и каширане

Един от принципите за оптимизиране е обединението на две и повече функции на едно място. За да използвате този принцип и в своето производство, можете да комбинирате технологиите за солвентно и безсолвентно ламиниране.

Чрез иновацията на машини за каширане в производството си можете да оптимизирате работата и да намалите времето за смяна на поръчките.

Според нуждите на вашето производство, в комбинация към вашия проект за Европейска програма ГЕД могат да добавят и линия за довършителни процеси.

Фирма ГЕД може да бъде с вас на всяка крачка от участието ви в европейската програма, за да си спестите време и притеснения през активния за печатниците сезон. Посетете специално създадената страница с още подробности за машините и поискайте лесно информация. Така ще получите безплатна персонална консултация, посветена изцяло на нуждите на вашата печатница.

Разгледайте квалифицирани печатни машини >

Не забравяйте – ако вие сте от малка или средна по размер печатница, европейската програма за иновации е точно за вас.

За ГЕД ООД
ГЕД е водещ дистрибутор на оборудване, софтуер и консумативи за печатната индустрия. Фирмата е надежден и стабилен партньор с богата и внимателно подбрана продуктова гама. Ние доставяме цялостни решения, на които можете да разчитате от първия ден. Нашата цел е те да станат част от вашия процес, като го оптимизират и направят по-ефективен.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.