Lecta придобива част от бизнеса на Avery Dennison

359
Lecta придобива част от бизнеса на Avery Dennison

Става въпрос за придобиване на подразделението Offset Sheets на Avery Dennison за регионите Европа – Близкия изток – Северна Африка (EMENA). Сделката подлежи на одобрение от антимонополните регулатори на Германия.

 

Lecta Avery Dennison

Lecta ще поеме производството и продажбата на портфолиото от самозалепващи хартии и филми на FASSON™ и JAC™ на Avery Dennison в EMENA. Lecta ще ги произвежда съгласно специално ограничително лицензионно споразумение с Avery Dennison, запазвайки марките FASSON™ и JAC™ на разположение през съществуващата мрежа от дистрибутори.

Придобиването изцяло отговаря на процесите на трансформация в Lecta, които са насочени към нейното преориентиране към специализираните пазари. Заводът за производство на самозалепващи материали на Lecta е получил големи инвестиции през последните години, давайки му възможност да оперира с най-съвременни производствени технологии и висока степен на автоматизация, което гарантира високите стандарти и качество, които изискват клиентите.

За Lecta
Lecta са един от най-големите в света производители на специални хартии, използвани за производство на етикети и гъвкави опаковки, висококачествени промазани хартии използвани в издателския бизнес и търговския печат, както и материали за широкоформатен печат и др.

Източник: Lecta

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.