MASTER DM5 нова хибридна преса от BOBST на Labelexpo 2019

406
MASTER DM5 нова хибридна преса от BOBST на Labelexpo 2019

Машината предлага оптимално съчетание от дигитален и DigiFlexo печат.

 

MASTER DM5

 

MASTER DM5 използва Mouvent инкджет технология за печат на етикети с максимална гъвкавост и висока добавена стойност, с изключително кратко време за подготовка и бърза възвращаемост. Според BOBST това е цифровата машина с най-високото ниво на автоматизация на пазара за етикети, с най-високите качество на печат и производителност.

„MASTER DM5 е първата ни хибридна преса с изцяло дигитално управление и представя нова епоха в производството на самозалепващи етикети с изцяло нов стандарт за производителност и доходност,“ каза Jean-Pascal Bobst, изпълнителен директор на BOBST. „BOBST сега предлага пълна гама цифрови, хибридни и DigiFlexo решения, които са перфектно интегрирани, взаимнозаменяеми и способни да се адаптират към всяка потребност на печата и довършването.“

MASTER DM5 е най-компактната система в индустрията, лесен достъп на потребителите до печатащите глави и автоматизирана настройка на операции с много процеси. Модулът за дигитален печат на MASTER DM5 е базиран на патентованата технология Mouvent на Cluster Technology и глави Fujifilm Dimatix Samba. Клъстърът глави Mouvent е изключително компактен и лесен за поддръжка и предлага максимална надеждност.

Машината предлага пълна интеграция на флексографията и цифровия печат с изключителна производителност и максимално време на готовност. Тя печата със скорост 100 m/min с максималната си резолюция от 1.200 x 1.200 dpi. Пълната цифрова автоматизация позволява машината да бъде управлявана само от един оператор при производство на етикети с висока добавена стойност в къси и средни тиражи. Възможна е смяна на поръчките в тираж, без спиране на машината при флексо и дигитален печат, щанцоване и отделяне на изрезката. Всички аналогови инструменти (цилиндри, щанцформи) се сменят автоматично.

Според BOBST MASTER DM5 предлага най-широката цветова гама за дигитален печат, както и най-точната и лесна за употреба система за контрол на цветовете.

Ink-on-Demand (IoD) е опция за DigiFlexo модулите, решение, което заменя конвенционалните резервоари за мастило с единична гумена тръба, която нанася 30 мастило на станцията за печат. Системата извършва напълно автоматизирано измиване на секцията в рамките на една минута. Други възможности включват лакиране, тактилни ефекти, триизмерни ефекти, печат с топло и студено фолио, щанцоване, персонализиран печат.

Източник: Пресинформация на BOBST
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.