Пълна автономност на настройките при подготовка и контрол по време на сгъване

38
Пълна автономност на настройките при подготовка и контрол по време на сгъване

Вижте какви новости ще покажат H+H и MBO Postpress Solutions в рязането и сгъването на стартиращото днес Postpress Alliance Theme Days „Cutting and Folding“.

Акцентът на MBO е автономното производство при подготовка и контрол по време на сгъване. Това включва две революционни иновации, които правят системата сгъвачни машини най-безопасното, най-ефективното и най-производителното решение за довършителни работи в света: MBO Autopilot и MBO fold control за качество.

Autopilot работи с камера на палетизираното подаващо устройство и обработва информацията от софтуера (MBO Datamanager). Камерата чете код за данни, който е бил предварително отпечатан върху колата. Всяка кола получава свой собствен код. Ако колата се промени, производството за кратко се прекъсва за автонастройки. Извеждането A80 се информира за промяната на колата от Autopilot и автоматично поставя новата кола на нов палет с помощта на CoBo-Stack (роботизирана ръка). Това предотвратява смесването на сгънатите коли и автоматично запазва показанията на брояча.

Системата за наблюдение на качеството VT50 е уникална на пазара за момента. Мониторингът се извършва непосредствено зад машината за сгъване. Две камери измерват положението на режещите знаци върху готовите листове спрямо външния ръб на хартията. Приетите допустими отклонения могат да бъдат определени от клиента. Неправилно сгънатите листове веднага се изхвърлят от изхода на VT50. Това гарантира, че само перфектно сгънатите листове се прехвърлят в системата за последваща доставка.

В допълнение към този акцент, MBO ще покаже бърза настройка с K8, сгъване в малки формати с T50 и с T800.1 – изпитаната машина за сгъване.

 

С уникалния качествен контрол MBO VT50, сгъването е напълно автоматизирано

 

MBO отново поставя CoBo-Stack (роботизирана ръка) в центъра на презентацията и нещо повече, показва напълно автономна машина

 

Източник: Булграфика

Булграфика е изключителен представител за България на световно известни компании като Komori Япония – печатни машини, MBO Германия – сгъвачни машини, Sakata Inx Испания – офсетови мастила, ORTHOTEC Taiwan – производител на машини за ролен офсетов, летърпрес и сито печат, щанци и топъл печат на етикети, Kiniyo Europa и Westland Германия – гумирани валци и др.

Интернет портал за печатни технологии.