Автономно производство – MBO има най-надеждния довършителен процес в света

74
Автономно производство – MBO има най-надеждния довършителен процес в света

Оптичен контрол на качеството на сгъването и автоматична промяна на настройките

Сгъвачните машини отдавна решават напълно автономно физически натоварващите задачи за подреждане на сгънатите коли, а палетите се обработват от робота CoBo-Stack на MBO. Това обаче не е напълно автоматизирана линия. Например, кой ще се грижи за контрола на качеството на сгъването? MBO VT50 вече е на разположени да реши и тази задача.

 

Автономната производствена линия от MBO е уникална в световен мащаб и се отличава с ненадминато ниво на автоматизация.
Автономната производствена линия от MBO е уникална в световен мащаб и се отличава с ненадминато ниво на автоматизация.

 

Оптичен контрол на качеството на сгъване VT50

Системата за контрол на качеството VT50 е уникална на пазара. Наблюдението се извършва непосредствено след сгъвачната машина. Две камери измерват допуските на сгъване на сгънатите листове. Тези допуски могат да бъдат зададени от клиента, за да отговарят на конкретната работа. Неправилно сгънати листове или листове, които не са в рамките на толеранса, се изхвърлят от изхода на VT50. Това гарантира, че само перфектно сгънати листове се прехвърлят към последващата система за извеждане.

Автоматична промяна на настройките с MBO автопилот

В допълнение, MBO пуска още една иновация, а именно автопилота. Автопилотът работи с камера на палетизираното подаващо устройство и обработва информацията от MBO Datamanager(софтуера на машината) в комбинация с MIS система (централна система за подаване на информация за настройки към всички машини в печатницата).

 

Всяка кола получава собствен код
Всяка кола получава собствен код

 

Камерата чете код за данни, който е отпечатан върху колата предварително. Всяка кола получава собствен код. Ако колата се промени, производството се прекъсва за кратко.

 

Камерата в подаването чете този отпечатан код
Камерата в подаването чете този отпечатан код

 

Системата за извеждане A80 се информира за промяната на колата от автопилота и автоматично поставя новата кола върху нов палет с помощта на CoBo-Stack. Това предотвратява смесването на сгънатите коли и автоматично записва показанията на брояча. С тези два акцента – автоматичен контрол на качеството на сгъване и автоматична смяна на настройки – това решение за довършителни работи е най-безопасното, най-ефективното и най-продуктивното устройство за сгъване на в света. Работата, която преди се извършваше от оператора, сега е автоматизирана. Човешката грешка вече е нещо от миналото и операторът може да се занимава с друга работа или дори да работи с две сгъвачни машини едновременно.

 

Камерите в MBO VT50 измерват позицията на линийте за обрязване спрямо външния ръб на хартията.
Камерите в MBO VT50 измерват позицията на линиите за обрязване спрямо външния ръб на хартията.Druckerei Kohlhammer е пионер
В Druckerei Kohlhammer в Щутгарт, вече работят много успешно три автономни довършителни линии. Само един служител управлява и трите сгъваеми машини сам.

Собственикът Щефен Францизи със задоволство споделя: „Тясното място в печатницата при сгъването беше напълно разрешено. Надявахме се, че това ще се случи, но всъщност не го очаквахме.“

Автономно производство на Alliance Days 2021
Събитието ще се проведе на 30 ноември 2021 г. и 1 декември 2021 г. като виртуално VIP събитие чрез видео предаване на живо. Тук заинтересованите страни могат да правят индивидуални, необвързващи видео срещи с партньорите на Алианса. Предимството в сравнение с подобни концепции е, че това не са уебинари с няколко участници. Вместо това на участниците се предлага ексклузивна, индивидуална VIP среща с партньорите на Алианса, което им позволява да се възползват от много лични демонстрации на машини.

 

За повече информация се свържете с Булграфика ЕООД:

гр. София
бул. Цариградско шосе № 113 A
Тел.: 02/ 876 04 93

office@bulgraphica.com

www.bulgraphica.com

Профил на Булграфика в каталога Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.