Още една компания предлага решение за DTF печат

407
Още една компания предлага решение за DTF печат

Широкоформатният мастиленоструен принтер TxF150-75 с пигментни мастила е най-новата разработка за DTF (direct-to-film) печат на Mimaki и е първият на компанията в този сегмент.

 

Mimaki TxF150-75

Максималната ширина на печат на принтера TxF150-75 е 80 см. Дигиталната машина използва новото мастило PHT50 и включва CMYK и бяло. До края на март мастилото трябва да получи сертификат ECO PASSPORT, което ще му позволи да отговаря на международния стандарт OEKO-TEX.

Някои от недостатъците на DTF принтерите са дефектите получавани при изхвърляне на мастилото и запушването с белия цвят. За да преодолее тези проблеми, Mimaki адаптира мастило с дегазиране използващо алуминиеви опаковки за консуматива на принтера, както и функция за циркулация на бяло мастило MCT (разработена от Мимаки). Новият принтер включва и технологиите NCU (Nozzle Check Unit, проверка на дюзите) и NRS (Nozzle Recovery System, функция за заместване на запушени дюзи) на Mimaki, които осигуряват стабилна работа и непрекъснат печат без спиране.

 

алуминиеви опаковки за консуматива на принтера
алуминиеви опаковки за консуматива на принтера

Стартът на продажбите на DTF принтерите TxF150-75  с мастило PHT50 е насрочен за април 2023 г. От Мимаки допълнително ще консултират клиентите си относно избора на оптимални филми, пудри и необходимото спомагателно оборудване.

Вижте още подробности за технологията: mimaki.com

Интернет портал за печатни технологии.